Oksijen Gazetesi’ ne tepki yağdı!

gazete oksijen
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haftalık gazete Oksijen, deprem fotoğraflarını edebiyatçı yazarlara yorumlattı. Gazete, sosyal medyada tepki gördü. Yazar Ayfer Tunç ve İsmail Güzelsoy özür diledi. Tuna Kiremitçi ise Oksijen’in yazarları zor durumda bıraktığını ifade ederek gazeteden özür beklediğini ifade etti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 18 bin 342 kişinin hayatını kaybettiği, 74 bin 242 kişinin yaralandığı açıklandı.

Depremin 5. gününde Gazete Oksijen’in haberi sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Gazete, edebiyatçı yazarlardan deprem sonrası çekilen fotoğrafların yorumlanmasını istedi.

Haberde, “Fotoğrafların dili yoktur, konuşamazlar. Ama istedik ki bu kez sesleri duyulsun. Sözü işin üstatlarına bıraktık, depreme dair en çarpıcı kareleri Ayfer Tunç, Buket Uzuner, Tuna Kiremitçi, Aslı Perker, Nedim Gürsel, İsmail Güzelsoy ve Seray Şahiner kaleme aldı” ifadelerine yer verildi.

Bu haber sosyal medyada tepkilere neden olurken yazar Ayfer Tunç, özür diledi.



Ayfer Tunç, “Gazete Oksijen’in talebinin bu derin acıya karşı “umut” olacağını sandığım için kendimi asla affetmeyeceğim. Haklısınız. Acı aklımı uyuşturmuş olmalı. Sözüm yok.” dedi.

Tuna Kiremitçi ise şu ifadeleri kullandı: “Yazarların duygu ve düşüncelerini yazması sorun değil. Herkes yazıyor sonuçta. Ama bu sunumda kullanılan pazarlama dili çok itici olmuş. Gazetenin hem okurlardan hem de zor duruma düşürdüğü yazarlardan özür dilemesi gerekir.”

İsmail Güzelsoy da “Oksijen’deki yazıya ilişkin: Birlikte olduğum insanın Maraş’taki evleri çöktü. Bu acının içindeyken, bir ağıt yazdım kendimce. Dışarıdan, üstten, öteden bakan değil, aynaya bakan birinin sözleriydi onlar. Kırdığım herkesten içtenlikle özür dilerim” dedi. 

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir