Teknoloji Erdoğan’ı yalancı çıkardı

erdoğan uydu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Bakanlar Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada “yıkılan binaların yüzde 98’inin 1999 öncesi yapıldığını” söyledi. Fakat ortaya çıkan uydu fotoğraflarında Kahramanmaraş’ın batısındaki binaların büyük kısmının 2004 yılından sonra inşa edildiği görüldü.

6 Şubat depremleri olarak Cumhuriyet tarihinin en yüksek can kaybına sebep olan Kahramanmaraş’taki felakette 35 bin 418 kişi hayatını kaybetti. Depremin 9’uncu gününde göçük altında arama kurtarma çalışmaları devam ederken Maraş dahil 10 il enkaza döndü.

Depremden sonra yıkılan binaların yapımına dair şikayetler de başladı. Evleri enkaza dönen binlerce vatandaş müteahhit ve inşaat şirketi sahiplerinden şikayetçi oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise dün Bakanlar Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada “yıkılan binaların yüzde 98’inin 1999 öncesi yapıldığını” söyledi.

Bununla birlikte söz konusu deprem bölgesindeki şehirlerin uydu görüntüleri ortaya çıktı.

Uydu görüntülerinde Kahramanmaraş’ın batısında yer alan binaların büyük kısmının 2004 yılından sonra inşa edildiği görüldü. TÜİK verilerine göre ise kentteki konutların yüzde 51’i 2001’den sonra yapıldı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri üzerine uydu görüntülerinin ortaya çıkması ve yıkılan binaların 2000’li yılların başı itibariyle yapıldığı görülmesi vatandaşların tepkisini çekti.

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir