Yaşam savunucuları, Akbelen için BM’ye başvurdu

1690986014100-sadasd
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akbelen’de devam eden kıyım ve saldırılarla ilgili iç hukukta sonuç alınamayınca köylüler ve aktivistler BM’ye başvurarak destek talep etti.

Birleşmiş Milletler’e (BM) yapılan başvuruda Akbelen Ormanı’nın kesimi sırasında yaşananlar Çevre Özel Raportörü ’ne bildirildi. Başvuruda, köylülerin mülksüzleştirilmei, insan hakları ihlalleri, çevreye karşı işlenen suçlar ve ağaç kesimi sırasında bölge halkına yönelik saldırılara yer verildi ve Türkiye’nin işlediği suçların görülmesi istendi.

“Türkiye suç işliyor”

Yapılan başvuruya dair bilgi veren İkizköy Çevre Komitesi‘nden, çevre mühendisi Deniz Gümüşel, dün İnsan Hakları Ortak Platformu‘nun desteğiyle tamamlanan Birleşmiş Milletler Özel Prosedürler başvurusunu BM’ye gönderdiklerini söyledi. Başvuruda çevre, düşünce ve ifade özgürlüğü, toplantı ve gösteri özgürlüğü ve hak savunucuları konularında görevli BM Özel Raportörlerine Akbelen Ormanı’nda yaşanan hak ihlallerini aktardıklarını belirten Gümüşel, “Özel raportörler, durumu değerlendirerek T.C. hükümetinden açıklama isteyebilir, kınama ve Akbelen mücadelesine destek mesajı yayınlayarak uluslararası kamuoyu ve baskı oluşturabilirler” dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir