6 yaşındaki çocuğa istismar davasında karar bekleniyor!

Unknown
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşında evlendirilmesi ve cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin davada bugün karar çıkması bekleniyor.

Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşındayken 29 yaşındaki tarikat üyesi Kadir İstekli ile “evlendirilmesi” ve cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin davanın duruşması Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Duruşmadan evvel adliye önünde basın açıklaması yapıldı. Burada konuşan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim, “Bir çocuk 6 yaşından itibaren sistematik bir şekilde cinsel istismara maruz bırakılmış durumda. Bir kadın yıllarca başvurduğu bütün kurumlarda yalnız bırakılmış, o kapılar kapatılmış ve kimi yetkililer eliyle kemik yaşı bile büyütülmüş durumda. Buradan çıkacak olan kararın peşindeyiz” dedi. “Bu gidişatı değiştirebiliriz” diyen Ataselim, “Korkmayın. Bir çare yok diye düşünmeyin. Umutsuzluğa kapılmayın. Çare biziz. Bizleriz. Biz bir araya gelirsek  mücadele edersek bu gidişatı sadece kendimiz için değil bizden sonraki kuşaklar için gerçekten bir aydınlık gelecek bırakmanın ihtimallerini zorlayabiliriz” dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver