AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Meyer-Landrut: “Suriyelilerin geri dönüş için gerekli koşullar yok !”

Meyer-Landrut
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut, gündemde olan mülteci konusunu, Gezi Davası’nı ve Türkiye-AB ilişkilerini değerlendirdi. Mülteci gündemine dair konuşan Meyer-Landrut, “Uygun koşullar oluştuğunda sadece Türkiye’den değil Ürdün’den, Lübnan’dan, Mısır’dan ve Avrupa’dan Suriyeli mültecilerin onurlu bir şekilde geri dönüşü herkesi mutlu edecektir. Ama şu anda bu koşullar yok. Özellikle büyük çaplı bir geri dönüş için gerekli koşullar yok” dedi.

‘Gerekli koşullar yok’

Suriyeli mültecilerin ülkelerine dönmesi için gerekli koşulların olmadığını ifade eden Meyer-Landrut, mülteci gündemine dair şöyle dedi:

“Türkiye, dünyada en kalabalık mülteci nüfusuna ev sahipliği yapıyor. Suriye’deki savaşın başlamasından bu yana 11 yıldan uzun bir süre geçti ve bu tabii ki Türk toplumu üzerinde bir yük oldu. Türkiye, mülteciler konusunda olağanüstü bir çaba gösterdi. AB olarak biz de mültecilerle ilgili Türkiye’ye destek verdik. Uygun koşullar oluştuğunda sadece Türkiye’den değil Ürdün’den, Lübnan’dan, Mısır’dan ve Avrupa’dan Suriyeli mültecilerin onurlu bir şekilde geri dönüşü herkesi mutlu edecektir. Ama şu anda bu koşullar yok. Özellikle büyük çaplı bir geri dönüş için gerekli koşullar yok. Geri dönüş konusunda BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin değerlendirmelerine bağlıyız.”

Bu Yazıya Tepki Ver