ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Waltz, ‘Trump’ın Gazze planının çok pratik bir fikir olduğunu söyledi’

67dfd8b7b73eab6d4bb7e29f
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Waltz, Trump’ın Gazze Şeridi’ndeki Filistinlileri zorla yerinden etme planı hakkında konuştu. Trump’ın gelini ve Fox News sunucusu Lara Trump’a verdiği röportajda Waltz, Trump’ın Gazze’deki Filistinlileri zorla yerinden etme planının “oldukça pratik bir yaklaşım” olduğunu belirtti. Waltz, “Gazze’deki yıkım ve ölüm tablosuna baktığında, bir inşaatçı olarak tüm bu hasarın onarılmak için yıllar alacağını biliyor. Bu durumda şu pratik soruyu sormamız gerek: İki milyon insan, tüm bu yıkımın ortasında nasıl 10 yıl yaşayacak?” şeklinde ifadeler kullandı.

‘FIRSAT TANINIRSA…’

Waltz, Filistinlilere eğer fırsat verilirse Gazze’yi terk etme seçeneğini değerlendirebileceklerini dile getirerek, “Başkan Trump’ın söylediği gibi, onlara gerçekten böyle bir teklif yapıldı mı? Ve hangi aile, daha iyi yaşam koşulları ve konut olanakları sunan bir yerde yaşama şansını reddeder ki?” dedi.

Filistin tarafı, Trump’ın önerisini reddederek, planı etnik temizlik olarak nitelemiş ve kendi topraklarında kalmak istediklerini belirtmişti. Arap ülkeleri de bu teklife karşı çıkarak, Filistinlileri yerlerinden etmeden Gazze’yi yeniden inşa etmeye odaklanan alternatif bir öneri sunmuşlardı.

Bu yazıya tepki ver