ABD’de Alzheimer hapı skandalı

sagliksur2
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’nin Alzheimer hastalarına ‘Umut’ diye onay verdiği ilaca tepkiler büyüyor. FDA’nın iki üyesi onay kararını protesto amacıyla istifa etti

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA), 20 yıl sonra ilk kez Alzheimer hastalığına yeni bir tedavi imkanı sunan ilacı onaylaması bütün dünyada müjde diye lanse edildi. İddiaya göre, ‘Aducanumab’ isimli ilaç, demansın en yaygın şekli olan Alzheimer’ın belirtilerinden ziyade altında yatan nedeni tedavi etmeye çalışıyordu.

Umut diye satılan bu ilaç, büyük ihtimalle sadece insanların parasını alacak. FDA danışma komitesinin iki üyesi, ajansın alzheimer için tartışmalı yeni ilacı onaylamasının ardından istifa etti. Nörologlar David Knopman ile Joel Perlmutter, yetki verilmeden önce danışma kuruluna danışıldığını hissetmediklerini söylediler.

Yıllık ücreti 56 bin dolar

Aduhelm adı altında pazarlanacak olan ilaç, önümüzdeki iki hafta içinde hastalara gönderilecek ve kullanım başına yıllık 56 bin dolara mal olacak. Oysa istifa eden Knopman ile Perlmutter, ilacın etkili olduğuna dair çok az kanıt olduğunu söylüyor.



Bu Yazıya Tepki Ver