ABD’den İran’a hava operasyonu

savas

Hava saldırılarının Başkan Biden’ın talimatlarıyla gerçekleştiğini vurgulayan Pentagon Sözcüsü Kirby, ”Meşru savunma hakkımızı kullandık. Bu hava saldırılarından da anlaşılacağı gibi, hava kuvvetlerimiz personelimizi korumak için her zaman harekete geçecektir” dedi

ORTA Doğu’da sular ısınıyor… ABD, Irak-Suriye sınırında İran destekli milislere Başkan Joe Biden’ın talimatıyla saldırı düzenledi. Pentagon, hava saldırısının, “saldırılara açık ve net bir caydırıcı mesaj göndermek için” yapıldığını açıkladı. Pentagon’dan yapılan açıklamada, gece yarısı gerçekleşen saldırıyla ilgili, “Irak’taki ABD personeline ve tesislerine yönelik insansız hava aracı (İHA) saldırılarında bulunan İran destekli milislerin Irak-Suriye sınır bölgesindeki tesisleri hedef alındı” ifadesine yer verildi.

II. MADDE YETKİSİ

Pentagon Sözcüsü John Kirby, Biden’ın talimatıyla gerçekleştirilen hava operasyonunda, Suriye’de 2, Irak’ta 1 noktada İran destekli milislerin kullandığı operasyonel tesisler ve silah depolama tesislerinin hedef alındığını ifade etti. Saldırının ABD personelini korumak için II. Madde yetkisi uyarınca gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, “Meşru savunma hakkımızı kullandık. Bu hava saldırılarından da anlaşılacağı gibi, Başkan Biden ABD personelini korumak için her zaman harekete geçecektir” denildi.