Bakan Yardımcısı’ndan “İstanbul Sözleşmesi Bizim” maskesi

Sherman
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de 20 Ocak’ta göreve başlayan Joe Biden yönetiminden üst düzey bir isim Türkiye’ye ilk kez resmi ziyarette bulundu. Sivil toplum destekçileriyle görüşen Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” yazılı bir maske taktı.

Ankara’da çeşitli temaslarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Wendy Sherman, Ankara’da Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ile görüşmesinin ardından Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda “Afganistan, Suriye & bölgesel konular üzerine verimli bir görüşme yaptıklarını” ifade etti. Sherman, “4 milyondan fazla mülteciye verdiği desteği sürdüren Türkiye’ye müteşekkiriz” dedi. Sherman ayrıca Biden yönetiminin Türkiye ile görüşmelerinde sıkça yaptığı şekilde “İnsan hakları, demokrasi & hukukun üstünlüğünün önemine de değindi”.

Sherman Türkiye’deki sivil toplum destekçileriyle bir araya geldi. ABD’li bakan yardımcısı “Ankara’da ST ortaklarıyla kaygıları ve Türkiye’de ST’yi destekleme yollarını ele aldık. ABD, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadınların & kız çocuklarının güçlendirilmesi & LGBTQİ+ haklarının korunması gibi insan hakları konularında sarsılmaz bir kararlılığa sahiptir” paylaşımında bulundu.

İstanbul Sözleşmesi vurgusu

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Sherman ziyareti sırasında Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesinin yarattığı hayal kırıklığına da değindi. Sherman, “Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden aniden çekilmesi, derin bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Toplumsal cinsiyete dayalı şiddetin küresel ölçekte artmasıyla birlikte, kadın haklarını dünya genelinde desteklemek hepimiz için her zamankinden daha önemlidir” değerlendirmesinde bulundu.

Sherman, “İstanbul Sözleşmesi Bizim!” yazılı bir maske de taktı.



 

“Anıtkabir’e çelenk koymaktan onur duydum”

ABD’li bakan yardımcısı daha sonra Türkiye’nin kurucu Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün anıt mezarı Anıtkabir’i ziyaret edip çelenk bıraktı.

Sherman resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün, Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına ve mirasına duyduğumuz saygının bir göstergesi olarak Anıtkabir’e çelenk koymaktan onur duydum. Atatürk’ün ‘yurtta sulh cihanda sulh’ anlayışını saygıyla hatırlıyoruz” yazdı.

Bu Yazıya Tepki Ver