ABD’li firmadan İsrail’e rest

Ben-Jerrys-resist
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’de en sevilen dondurma markası olan ABD’li Ben & Jerry’s, İsrail’in işgal edip Yahudi yerleşimleriyle donattığı Filistin topraklarında dondurma satmayacağını duyurdu. firma daha önce de Trump karşıtı bir ürün çıkararak gündeme oturmuştu.

Merkezi ABD’nin Vermont eyaletine bağlı South Burlington kentinde bulunan Ben&Jerry’s dondurma şirketinin yazılı açıklamasında, işgal altındaki Filistin topraklarında satış yapmanın kendi değerleriyle uyuşmadığı ve Ben&Jerry’s sevenlerle ortaklarının bu yöndeki endişelerine kulak verildiği belirtildi.

NETENYAHU BOYKOT ÇAĞRISI YAPTI

İsrail’de 2 yıl içinde 4. kez yapılan marttaki erken seçimin ardından haziran ortasında 12 yıldır oturduğu başbakanlık koltuğunu kaybeden, ama iktidarın peşini bırakmayacağına dair her türlü sinyali veren Benyamin Netanyahu ise daha ileri giderek ABD’li dondurma şirketinin boykot edilmesi çağrısı yaptı. Netanyahu, ”Artık biz İsrailliler hangi dondurmayı almayacağımızı biliyoruz” dedi.

DONALD TRUMP’A KARŞI DA HAREKETE GEÇMİŞTİ

2014’e kadar Türkiye’de de satışları olan Amerikalı Unilever’in dondurma markası Ben & Jerry’s, ABD eski başkanı Donlad Trump’ın ırksal, toplumsal cinsiyet eşitliği, iklim değişikliği, LGBTİ hakları ve mülteci, göçmen hakları gibi zamanında ileriye gidilen her konuyu geriye götüren politikaları yüzünden sessiz kalmak istemediğini bu düşüncenin de şirketin sosyal misyonu olduğunu açıklamış ve baskıya direnen, çevreyeci ve adalet için savaşan aktivistleri tebrik etmek için yeni “Trump karşıtı” dondurması “Pecan Resist”i tanıttı.



Bu Yazıya Tepki Ver