ABD’li gazetecilerin Filistin isyanı

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Medya mensupları, ülkedeki haber üretiminde “İsrail işgalini ve Filistinlilere yönelik sistematik baskıyı gizlemeye” son verilmesi çağrısı yaptı. Mektupta, ”Hikayeyi doğru yazmak gibi kutsal bir yükümlülüğümüz var. Her yanlış haberde Filistin halkını başarısızlığa uğratıyoruz” denildi.

İsrail’in yıllardır Filistin’e uyguladığı zulüm ve katliama rağmen ABD’de yayın organlarının bu gerçeği gizlediğini vurgulayan 500’den fazla gazeteci ortak bir mektup yazdı. “ABD medyasının Filistin’i ele almasına ilişkin açık mektup” başlığı ile kaleme alınan mektupta, ülkedeki haber üretiminde “İsrail işgalini ve Filistinlilere yönelik sistematik baskıyı gizlemeye” son verilmesi çağrısı yapıldı. Mektuba, The Washington Post, Wall Street Journal ve Los Angeles Times gibi ileri gelen medya kuruluşlarından muhabirlerin de dahil olduğu, en son 514 gazeteci imza koydu.

ZULÜMÜN KANITLARI ÇOK

Mektupta şu ifadelere yer verildi: “Gerçeği bulmak ve güçlüleri hesaba çekmek gazeteciliğin temel ilkeleridir. Ancak onlarca yıldır haber sektörümüz İsrail ve Filistin haberlerinde bu değerleri terk etti. İsrail’in Filistinlilere uyguladığı zulümün kanıtları çok ve artık bu sterilize edilmemeli. Doğu Kudüs Şeyh Cerrah Mahallesi’ndeki Filistinlilerin zorla evlerinden çıkarılması, İsrail güçlerinin Mescidi Aksa baskını ve Gazze’ye yönelik hava saldırısı olaylarında kullanılan haber dili buna örnek.’

ARTIK GERÇEĞİ SÖYLEYELİM

Gazetecileri, korku veya kayırma olmadan tam bağlama dayalı gerçeği söylemeye ve İsrail’in Filistinlilere uyguladığı baskıyı gizlemenin bu sektörde objektiflik standartlarında başarısız olduğu anlamına geldiğini kabul etmeye çağırıyoruz. Hikayeyi doğru yazmak gibi bir sorumluluğumuz ve de kutsal bir yükümlülüğümüz var. Gerçeği haberleştirmedeki her başarısızlığımızda, okuyucularımızı, amacımızı ve nihayetinde Filistin halkını başarısızlığa uğratıyoruz.”



Bu Yazıya Tepki Ver