Abdulkadir Selvi: “Uzun olmayan bir süreç içinde Erdoğan-Esad görüşmesi gerçekleşecek”

recep-tayyip-erdoğan-beşar-esad
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile görüşmesi konusunda, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, birkaç kez Esed’le de görüşebileceğini açıklamıştı. İki lideri bir araya getirmek için arka kapı diplomasisi yürütülüyor. Sanıyorum uzun olmayan bir süreç içinde bu görüşme gerçekleşecek” dedi.

“Güzel gelişmeler olacak” diyen Selvi, “’Güzel gelişmeler olacak’ sözü bana ait değil. İstanbul seçimleri sırasında ünlü olan, ‘Her şey güzel olacak’ sloganıyla da bir ilgisi yoktur: Bu tanım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ait. Erdoğan, Ortadoğu’daki yeni süreci, ‘Güzel gelişmeler olacak’ diye özetliyor. O nedenle ben ısrarla ortada bir grand strateji var diyorum. Ve büyük resme odaklanılmasını öneriyorum” ifadesini kullandı.

Selvi, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, zaten bir süredir Esed’le görüşebileceğini ifade ediyor: Görüşme öncesinde bazı başlıklar müzakere ediliyor. Ama bu arada Esed’in bazı zorlukları olduğu anlaşılıyor. Bunun başında da Esed’in Erdoğan’la görüşmeye kendisini hazır hissetmemesi geliyor” yorumunu yaptı.

Yazının tamamı için tıklayın

Bu Yazıya Tepki Ver