Abdülkadir Selvi’ye “gelen ağam giden paşam” !

abdulkadir selvi

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Lütfi Elvan yerine Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Nureddin Nebati için, Milletvekilliği döneminden bu yana tanıdığım Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bu topraklar için derdi ve davası olan birisidir. Zor bir dönemde ateşten gömlek giydi. İşinin kolay olduğunu söylemek mümkün değil. Çünkü yeni ekonomi modeliyle aynı zamanda bir zihniyet devrimine imza atmaları gerekiyor. Bunun için öncelikle piyasalara güven veren bir yönetim ortaya koyması gerekiyor. Çünkü ekonominin yarısı güven demektir” dedi.

Selvi, “Yeni bakan için düşük faiz ve yüksek büyümeyi esas alan üretim ekonomisine dayalı yeni politikalarının sahiplerinden biri diyebiliriz. Zaten devir teslim töreninde de, ‘En önemli önceliğimiz yüksek faiz değil, yatırım ve istihdamdır’ diyerek bunun işaretini verdi” ifadesini kullandı.

LÜTFİ ELVAN’I DA ÖVMELERE DOYAMAMIŞTI

Lütfi Elvan, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atandığında, benzer şekilde Lütfi Elvan’ı da övmelere doyamayan Selvi, Elvan için şunları yazmıştı:

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini üstlenen Lütfi Elvan, siyasi nezaketi ve çalışkanlığı ile bilinen bir isim. Nezaketi sizi yanıltmasın, çünkü Lütfi Elvan’ın en önemli özelliği kararlı olması. Özellikle de ekonomi politikalarıyla ilgili olarak. Hem Ulaştırma Bakanlığı’nda hem de kalkınmadan sorumlu başbakan yardımcılığında başarılı işlere imza attı. Ama şov yapmadı.

DPT (Devlet Planlama Teşkilatı) kökenli olan Lütfi Elvan’ın gelişi piyasalar tarafından da olumlu karşılandı. Dövizin yükseliş içinde olduğu bir dönemde görev üstlenen Lütfi Elvan’dan beklenti büyük. Ama başarılı olması için arkasında Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderin desteği var.