Abdullah Öcalan’ın avukatlarının yargılandığı davada karar açıklandı

abdullah öcalan
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

PKK lideri Öcalan’ın avukatlığını yapan 8 kişinin yargılandığı davada mütalaa açıklandı. Cumhuriyet savcısı, sanıklardan 4’ünün “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan 7,5 yıldan 15’er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları, 4’ünün ise yüklenen suçun sanıklar tarafından işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle beraatlerine karar verilmesini talep etti.

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın avukatlığını yapan 8 kişinin yargılandığı davada sanıklardan 4’ünün “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 15’er yıla kadar hapisle cezalandırılması, diğerlerinin ise beraati istendi.

İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, bazı sanıklar ve avukatları katıldı.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, mütalaada sanıkların, “avukat-müvekkil” ilişkisi adı altında örgüt elebaşının, örgütün dışarıdaki açık alan yapılanmasına iletmek istediği talimatları ve mesajları aktardıklarını iddia etti.

Sanıkların, Öcalan’ın savunmasını yapmak amacıyla ‘örgütün faaliyetlerine’ tahsis edildiği savunulan Asrın Hukuk Bürosu’nda bir araya geldikleri ve bu büro üzerinden “hukuksal faaliyet” adıyla örgüt faaliyetlerine devam ettikleri öne sürüldü.

Mütalaada, sanıklardan 4’ünün “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan 7,5 yıldan 15’er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları, 4’ünün ise yüklenen suçun sanıklar tarafından işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle beraatlerine karar verilmesi talep edildi.



Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar ve avukatlarına mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için süre vererek, duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, sanık avukatların, Abdullah Öcalan ile 12 Eylül ile 28 Kasım 2007 tarihlerinde İmralı Adası’nda görüşme yaptıkları anımsatılarak Öcalan’ın bu görüşmelerde talimat verdiğinin görüldüğü iddia ediliyor.

Öcalan’ın avukatlığını üstlenen avukatların, “avukat-müvekkil” ilişkisi adı altında örgütün dışarıdaki açık alan yapılanmasına iletmek istediği örgütsel talimatları-mesajları örgütün dışarıdaki mensuplarına aktardıkları savunulan iddianamede, avukat sanıklar Ali Maden, Baran Doğan, Cengiz Yürekli, İnan Akmeşe, Mahmut Taşçı, Mehmet Selim Okçuoğlu, Rezan Sarıca ve Suat Eren hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7 yıl 6 aydan 15’er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir