Adalet krizi

süleyman soylu abdulhamit gül
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “Mahkeme kararı bizim arkamızdan gelsin” sözlerine karşılık, “Hukuk devleti biz yapalım hukuk arkadan gelsin değil, hukuk önden yürüsün biz ona göre kendimizi ayarlayalım anlayışıdır” cevabını verdi

BİZİM REHBERİMİZ HUKUK

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ‘Masumiyet Karinesi ve Lekelenmeme Hakkı Sempozyumu’nun açılışında konuştu. Gül, “Değerli arkadaşlar bizim rehberimiz hukuktur, bizim rotamız hukuktur, bizim kılavuzumuz hukuktur. Biz yapalım hukuk arkadan gelsin değil hukuk önden yürüsün biz ona göre kendimizi ayarlayalım anlayışıdır hukuk devleti” dedi. Gül, bu sözlerle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Muhtar “mahkeme kararı var yıkamayız” diyor. Ben de diyorum ki gece yarısı dozer gelsin yıksın kim yıktı biz nereden bilelim ya!” şeklindeki konuşmasına karşılık verdi.

KARAR ARKAMIZDAN GELSİN

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, muhtarlara yönelik yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı: “110 bin metruk bina vardı, biz bunun 75 binden fazlasını yıktık. 15 binini de restore ettik. Geçen gün vilayetlere gidiyorum; Diyarbakır, Adana ve İstanbul da dahil olmak üzere, muhtarlarımız diyor ki ‘Efendim şurada metruk bina var burada metruk bina var. Ama mahkeme kararı var yıkamıyoruz.’ Ya arkadaş sen gece yık, mahkeme kararı bizim arkamızdan gelsin. Çünkü o bina orada durdukça orada uyuşturucu kullanılıyor. Vatandaş geliyor diyor ki muhtara “Bu binayı ne yapacaksın.” Muhtar “mahkeme kararı var yıkamayız” diyor. Ben de diyorum ki gece yarısı dozer gelsin yıksın kim yıktı biz nereden bilelim ya!”

SON CEVAP GÜL’DEN GELMİŞTİ



Soylu ve Gül’ün yaşadığı tartışmanın bir başka örneği de organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in kardeşi Atilla Peker’in Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili gözaltına alınması gerektiğini belirterek isim vermeden Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü işaret eden Soylu’nun, “Bugün Atilla Peker’in alınması için KOM Dairesi’ne yazı yazdım. Benim mi yazdırmam lazım, resen devreye girilmesi lazım değil mi?” sözleri olmuştu. Soylu’nun bu sözlerine cevap veren Gül ise şu ifadeleri kullanmıştı: “Yargının kendi tabii ve doğal mecrası içinde çalışması beklentisi, bu tabii ve doğal işleyişe saygıyı da gerektirir.”

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir