Adalet ve Maliye bakanlıklarına savcılardan baskın

almanya bakanlık
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya’da genel seçime iki hafta kala maliye ve adalet bakanlıklarında arama yapan savcılar, bu bakanlıkların ilgili kurumlara kara para aklama uyarılarını örtbas etme talimatı vererek adaleti engellemesi olasılığını soruşturduklarını belirtti.

Almanya’da Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili Angela Merkel’in başbakanlığındaki koalisyon hükümetinin Sosyal Demokrat Partili (SPD) Olaf Scholz’un başında olduğu Maliye Bakanlığına bağlı Mali İstihbarat Birimi, savcı baskınına uğradı. Baskın, Mali İstihbarat Birimi’nin (FIU) bankaların olası kara para aklama uyarıları karşısında harekete geçmediği şüphesiyle açılan soruşturma kapsamında düzenlendi.

Savcıların maliye bakanlığının peşine düşmesi, tam da 26 Eylül genel seçimleri için düzenlenen anketlerde SPD’nin başbakan adayı Scholz’un diğer rakiplerinin net şekilde önünde gittiği döneme denk geldi.

Her ikisi de maliye bakanlığına bağlı olan FIU ile mali düzenleme kurumu (Bafin), Almanya tarihinin en büyük yolsuzluk skandalı olan finansal teknoloji şirketi Wirecard’ın bilançosundaki 1.9 milyar eurodan fazlasının kaybolması ve 3.2 milyar euro borcunun ortaya
çıkmasıyla ilgili soruşturmada sorunları zamanında saptamamakla eleştirilmişti.

Bu Yazıya Tepki Ver