Adil Karaismailoğlu: “Mühendis ihraç eden ülke haline geldik !”

adil karaismailoğlu güldür güldür mühendis ihraç
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye’nin yetişmiş insan gücünün adeta kaçarcasına, akın akın yurt dışına gitmesine yeni bir isim buldu: İhraç etme !…  Karaismailoğlu, Kars’ta katıldığı sahurda, “Bugün teknoloji açısından, mühendis ihraç eden ülke haline geldik. Bu yaptığımız işlerde kazandığımız bilgi, beceri ve tecrübe sayesinde oldu” diyebildi.

Kars Gençlik Merkezi’nde düzenlenen “Gençlerle sahur buluşması” programında, üniversite öğrencileriyle birlikte sıraya giren Karaismailoğlu, yemeğini alarak sahurunu yaptı.

Karaismailoğlu, burada öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, yapılan yatırımların Türkiye’nin gelişmekte olan ülkelere örnek olmaya başladığını aktardı.

Bakan Karaismailoğlu, Anadolu’da yüzlerce, binlerce projeyi gerçekleştirdiklerini, yap- işlet- devret projeleriyle, kamu- özel iş birliği projeleriyle dünyanın en büyük projelerini geliştirdiklerini söyledi.

Türkiye’nin diğer ülkelere mühendis gönderen bir konuma geldiğini vurgulayan Karaismailoğlu, şunları kaydetti: “Yapılan projeler sayesinde trafik kazalarında yüzde 80’e varan azalmalar sağlandı. Yüzde 80’e varması demek her yıl bizim 10 bin kişinin canını kurtarmamız demektir. Bu da yapılan projelerin ne kadar kıymetli olduğunu gösteriyor.

“MÜHENDİSLER ÜLKEDEN KAÇIYOR” DİYEMEDİ, “İHRAÇ EDİYORUZ” DEDİ



Bugün teknoloji açısından, mühendis ihraç eden ülke haline geldik. Bu yaptığımız işlerde kazandığımız bilgi, beceri ve tecrübe sayesinde oldu. Çanakkale Köprüsü gibi dünyanın gıptayla baktığı en büyük asma köprüsünü yaptık. Yani 2023 metre orta açıklığıyla dünyanın en geniş asma köprüsü, 318 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek çelik kule ayaklarına sahip bir köprüyü tamamen Türk mühendisleriyle yapıyorsunuz.

 

Bu Yazıya Tepki Ver