Ağbaba’dan HÜDA PAR tepkisi! “Bunlara hangi cümleler batıyor?”

veli-ağbaba
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “YSK kesin seçim sonuçlarını bilinçli bir şekilde açıklamıyor. Sebebi HÜDA-PAR’ın programı. HÜDA PAR’ın programında yemine, bayrağa, üniter yapıya karşı sözleri var. Bu beyefendiler yemin metnini okumak istemiyorlar. Yemin metninde acaba hangi cümleler bunlara batıyor? Atatürk ilkeleri mi, hukuk devleti mi, laiklik mi, cumhuriyet mi, demokrasi mi batıyor?” dedi.

Seçim çalışmalarını Malatya’da sürdüren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, HÜDA PAR’ın ‘yemin metni’ tutumunu eleştirdi. Yüksek Seçim Kurulu’nun HÜDA PAR’lı milletvekillerinin yemin krizi olabileceği endişesiyle bilinçli bir şekilde kesin seçim sonuçlarını Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur oylamasından önce açıklamadığını iddia eden Ağbaba, şunları söyledi:

“YSK kesin seçim sonuçlarını bilinçli bir şekilde açıklamıyor. Sebebi HÜDA PAR’ın programı. HÜDA PAR’ın programında yemine, bayrağa, üniter yapıya karşı sözleri var. O nedenle YSK açıklamıyor. Bu beyefendiler yemin metnini okumak istemiyorlar. Yemin metninde acaba hangi cümleler bunlara batıyor? Atatürk ilkeleri mi, hukuk devleti mi, laiklik mi, cumhuriyet mi, demokrasi mi batıyor? Bunların anlayışını görmek açısından aslında ibret verici bir durum.”

HÜDA-PAR’lı milletvekillerinin Meclis’te kadın çalışan istemedikleri iddiasının olduğunu da ifade eden Ağbaba şöyle dedi:

“Ayrıca bir başka iddia daha var HÜDA PAR’lı milletvekilleriyle ilgili. Bu beyefendiler Meclis’te kadın çalışan istemiyorlar. Kadın çalışanın olmadığı katları istiyorlar. İşte AKP’nin Meclis’e soktuğu milletvekilleri bunlar. Bunlar cumhuriyet, rejim, Atatürk, bayrak, cumhuriyet düşmanı, bütün Türkiye bunları tanısın. 28 Mayıs geçmeden tanıyın bunları”



Bu Yazıya Tepki Ver