Ahmet Davutoğlu: “Başörtü konusunda referanduma gitmek toplumsal barışa vurulacak en büyük darbe”

davutoğlu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Başörtü konusunda referanduma gitmek,  gidilmesine yol açmak toplumsal barışa vurulacak en büyük darbe” değerlendirmesini yaptı.

Davutoğlu, Karar TV’de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’un sorularını yanıtlıyor. Davutoğlu, “Biz geçen hafta Altılı Masa’da bunu açık yüreklilikle tartıştık, konuştuk. Ben muhalefet olarak, Altılı Masa olarak bunu orada da ifade ettim başörtü konusunda referanduma gitmek veya gidilmesine yol açmak veya bunu teşvik etmek Türkiye’de toplumsal barışa vurulacak en büyük darbedir. Ve böyle bir oylama hangi şartlarda gerçekleşirse gerçekleşsin yüzde 55, yüzde 45 bitmez, çok büyük oyla biter ve biz tabii Gelecek Partisi olarak da ben şahsen de burada ben referandumda evet oyu veririm. Bunun alternatifi olmaz, tartışması da olmaz. Özgürlüklerle ilgili bir şeyi referanduma sunmamak lazım.” dedi.

Davutoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Referandumda risk şudur, herkesi aklı selime davet etmek istiyorum. 360 ile 399 arasında bir senaryo en kötü senaryodur bu reddedilirse diyelim tekrar gündeme seçim sonrasında getiririz biz çıkarırız diyebiliriz ama ben reddedilme ihtimalini düşük görüyorum. 360’ın altında olmaz. CHP’nin içinden de İyi Parti’nin içinden de kendi seçim bölgelerine gittiklerinde başörtüsü konusunda evet mi dedin hayır mı sorusuna herkes evet dedim demek ister. Aralıkta kalırsa seçim ortamını tümüyle zehirler. Başörtüsü tartışması seçimin odağını değiştirir evet diyerek hayır çıkmaz oradan çıkması da doğru değil zaten o zaman Erdoğan meydanlarda “Başörtüsüne hayır “dediler diye bir propaganda yürütür. Teklifin sahibi Sayın Kılıçdaroğlu.

“Bu anayasa teklifi Meclis’ten 400’ün üzerinde bir oyla geçmeli”

Bu anayasa teklifi Meclis’ten 400’ün üzerinde bir oyla geçmeli, bu tartışma bitmeli ve geride bırakılmalı. Biz bu tartışmayı geride bırakarak seçime gitmeliyiz. Hiç açılmasaydı olabilirdi, seçim sonrasında yapabilirdik ama madem ki Pandora’nın kutusu açıldı bu tartışma bitirilmeli.”



Bu Yazıya Tepki Ver