“Ahmet Kural, seni öldürürüm diye bağırıyordu”

ahmet-kural

İstinaf’ın bozma kararının ardından yeniden görülen Ahmet Kural-Sıla kavgasına dair davada dinlenen şahit, olaylı gecede bağrışmanın uzun süre devam ettiğini söyledi. Çağla Yılmaz isimli tanık, Kural’ın Sıla’ya küfrettiğini ve “Seni öldürürüm. Dayak istiyorsun sen” şeklinde bağırdığını, ünlü şarkıcının ise “Yapma” diye haykırdığını öne sürdü.

Oyuncu Ahmet Kural ile şarkıcı Sıla’nın (Gençoğlu) mahkemede son bulan ilişkisinin son gününde yaşanan kavga magazin gündemini uzun süre meşgul etmiş ve taraflar birbirilerini suçlamıştı. Kavgayla ilgili Dava sonucunda Ahmet Kural 22 Nisan 2019’da ‘hakaret’, ‘yaralama’ ve ‘tehdit’ suçlarından toplam 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. İstinaf Mahkemesi’nin kararı bozmasının ardından dava yeniden görülmeye başlandı. Son duruşmada tanık olarak dinlenen Kural’ın komşusu Çağla Yılmaz, ikili arasındaki kavganın 15-20 dakika kadar sürdüğünü söyledi.

BİLİMSEL OLARAK İMKÂNSIZ

Olay gecesi balkonda otururken ünlü oyuncunun evinden sesler gelmeye başladığını dile getiren Yılmaz, “Ahmet Kural ‘Seni öldürürüm. O…sun. Dayak istiyorsun sen’ diye bağırıyordu. Sıla’nın da ‘yapma’ şeklinde bağırdığını duydum. Polisi arayacaktık ama korktuk. Daha sonra vicdan azabı nedeniyle sosyal medyadan Sıla’nın menajerine ulaştık” diye konuştu. Kural’ın avukatı ise “İki evin arası 12 metre. Duvar ve ağaçlar var. Bilimsel mütalaaya göre, tanıkların algılanabilir ses duymasına olanak yok” dedi. Savunma için taraflara süre veren mahkeme, duruşmayı erteledi.