Ahmet Şık’tan Davutoğlu, Babacan ve Gül’e: “Şu ülkeye Sedat Peker kadar hayrınız yok !”

ahmet davutoğlu ali babacan abdullah gül ahmet şık

Medyascope TV’de Ruşen Çakır’ın konuğu olan TİP Milletvekili Ahmet Şık, Sedat Peker’in açıklamalarını değerlendirirken, Ak Parti’den ayrılan liderlere yönelik eleştiriler yaptı, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Abdullah Gül’ü isimlerini belirterek eleştiren Şık, “Şu ülkeye Sedat Peker kadar hayrınız yok !” dedi.

Ahmet Şık, Ruşen Çakır’ın, kullanıcıların sorularını ilettiği bölümde, “Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan, Sedat Peker meselesinde çok fazla dahil olmadılar mı?” sorusuna “Hiç girmediler” diye yanıt verirken, Çakır’ın “Niye onlar ifşada bulunmuyorlar?” sorusu üzerine, “Bunu en çok Ahmet Davutoğlu yapıyor; sürekli bir aba altından sopa gösterme hali var. Benim en önemsediğim kısım ‘7 Haziran’la 1 Kasım arasını bana anlattırmayın’ dedi ya… Böyle bir şey olabilir mi? ‘7 Haziran’la 1 Kasım arası’ dediğiniz şey, AKP’nin bir seçimde, tek başına iktidar olma vasfını yitirdiği, ve devletin, toplumu yeniden şekillendireceği bir sürecin başlangıcıdır. Nasıl engellendiğini biliyoruz, kaç bin kişinin öldüğünü bilmiyoruz. Kürt nefretini kazıyarak yeniden savaşı başlatma, bombaların patlamasına yol açmak, Ahmet beyin ifadesi ile ‘öfkeli çocukların’ orada burada yüzlerce bomba patlatması, yüzlerce insanı katletmesi.. Bir dolu hukuksuzluk ve kanlı bir süreç bu. Sadece buradan yola çıkarak Ahmet Davutoğlu’nun bize bir şey anlatması gerekiyor. Belki bozulacaklar ama Ahmet Davutoğlu o dönemin şüphelilerinden birisidir çünkü kendisinin başbakanlığı sırasında oldu. Şüpheliyi suçludur manasında kullanmıyorum. İfadesine başvurulmalıdır. O ifadenin sonucunda sanık haline mi, bir numaralı tanık haline mi dönüşeceği hukuk normlarına inanan bir yargının vereceği karar. ” dedi.

“HİÇBİR, ŞEYE TANIK OLMADINIZ MI?”

liderleri konuşmaya davet eden Şık, “Ahmet Davutoğlu’nun bize bir şey söylemesi lazım, Ali Babacan’ın bize bir şey söylemesi lazım. Abdullah Gül’ün bize birçok şey söylemesi lazım. Böyle bir suç örgütünün parti olduğu dönemde kurucusu olacaksınız şu anda orayı yönetenlerle aranızda kardeşlik hukuku olduğunu söyleyeceksiniz ve hiçbir şeyine tanık olmadınız mı?” diye sordu.

“SEDAT PEKER KADAR BİLE ŞU ÜLKEYE BİR HAYRINIZ OLMADI”

Şık liderlere çağrı yaparak, “AKP’den kopanlar için öyle bir hal var ki, kendileri oradayken AKP bir siyasi parti, kendileri oradan ayrıldıktan sonra AKP’nin birden mafya olduğuna karar veriyorlar. Orada benim aklımla dalga geçmeye kimsenin hakkı yok. Bu kadar küçümsedikleri, suç örgütü, mafya, organize suç örgütü lideri dedikleri Sedat Peker kadar bile şu ülkeye bir hayrınız olmadı. Çok acı bir şey söylüyorum. Bir hayrınız olsun gerçekten. Bize bu suç örgütünün ne yaptığını anlatın” dedi.