AK Parti kazanırken yüzde 13 kaybetti

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Güney beldesinde 7 yıl aradan sonra yapılan belediye başkanlığı seçimini AK Parti kazandı.

Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz, gazetemize yaptığı değerlendirmede “Böyle yerlerde Ak Parti ve MHP birbirinin doğal rakibi ve bu seçime MHP katılmadığı halde 13 puan kaybedilmiş” diye konuştu.

 Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Güney beldesi 1830 seçmeni ile dün sandık başına geçti. 1709 oyun kullanıldığı seçimde geçerli 1606 oyun 1021’ini alan AK Parti adayı Erol Karabacak belediye başkanı seçildi. Büyük Birlik Partisi 504, CHP 29, İYİ Parti 23, Gelecek Partisi 17, Yeniden Refah Partisi 7, Saadet Partisi 4, Türkiye Komünist Partisi 1 oy aldı. Sandıktan 103 oy da geçersiz çıktı.

CHP ZAFERİNİN İŞARETİ

Gazetemize konuşan Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz, “Son seçimlerde Ak Parti burada dün yapılan seçimlerden 13 puan daha fazla almış. Üstelik böyle yerlerde Ak Parti ve MHP birbirinin doğal rakibi ve bu seçime MHP katılmadığı halde 13 puan kaybedilmiş. Bu da bize tıpkı 31 Mart seçimlerinde iptal edilen Keskin, Yusufeli gibi ilçelerde MHP’nin çekilmesiyle AK Parti’nin seçimi kazanması gibi yanıltıcı bir veri olduğunu gösteriyor. O seçimlerde de Ak Parti kazandığı halde MHP seçmenlerinin yaklaşık yüzde 30’u muhalefete oy vermişti ve ben “Bu durum 23 Haziran’da CHP zaferinin işareti” demiştim. Dediğim gibi de oldu; Güney seçimlerinde aday etkisi, hükümetin aşırı ilgisi ve baskısına rağmen 13 puanlık bir kayıp gösteriyor. Bu durum bence AK Parti’nin ilk seçime gireceğinin müjdecisi. Cumhur İttifakı Türkiye genelinde de en az 10 puan kaybedecektir.” değerlendirmesinde bulundu.

Dünkü oy sayımı esnasında bazı müşahitler arasında çıkan tartışma okulun bahçesinde kavgaya dönüştü. Kavgaya biber gazıyla da müdahale eden jandarma ekipleri, tüm belediye başkan adaylarının taraftarlarını okul bahçesinden çıkardı.



 

Bu Yazıya Tepki Ver