AK Parti, meclis çoğunluğunu kaybettiğini kabullendi ! Yeni slogan “Son kez Erdoğan!”

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Sol Haber Portalı’ndan Yavuz Karamahmutoğlu, AK Parti kulislerinde bahsedilen çok ilginç bir iddiayı ortaya attı. AK Partili bir yöneticiye atfedilen iddiaya göre AK Parti çevreleri TBMM seçimlerinde meclis çoğunluğunu kaybettiklerinin farkında. AK Partili kaynağa göre, meclis çoğunluğunu kaybeden AK Parti iktidarı, “seçim stratejilerini tamamen başkanlık seçimine odaklayacak”. AK Parti’nin seçim sloganı da “Son kez Erdoğan” olacak…

İşte Yavuz Karamahmutoğlu’nun haberi:

AKP’li yönetici seçim stratejilerine ilişkin son kulisi bir danışman dostuma anlatmış. İlk bakışta neden olmasın denebilecek bir çerçeve.

AKP’li bir yöneticiyle sohbet eden milletvekili danışmanı bir dostum aradı. ‘AKP strateji belirleme konusunda hem kararsız hem de çıkış arıyor‘ dedi. ‘Nasıl yani’ diye sordum ister istemez. CHP mitingi sonrasında AKP’li bir yöneticiyle sohbet ettiğini söyledi. Muhabbette konu tabii ki seçimlere de gelmiş. Dostum ‘Anket sonuçlarına göre Meclis çoğunluğunu kaybettiklerini’ kabullendiklerini duyduğunda çok şaşırmış. AKP’li yönetici, bu nedenle ‘seçim stratejilerini tamamen başkanlık seçimine odaklayacaklarını’ söylemiş. Hatta sloganın ya da halkta yaratacağı çağrışımın ‘Son kez Erdoğan’a çıkacak şekilde planlandığını anlatmış.

AKP kurmaylarının son anket sonuçlarına bakarak bu tabloyu görebileceği aşikar. Yine de AKP’nin strateji belirlemek konusunda bakması gereken çok fazla daha parametre olduğu da… Söz konusu Erdoğan olunca, Türkiye’nin nereye doğru gideceği ise belirsizliğini koruyor.”