AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba AK Parti’den de milletvekilliğinden de istifa etti

Eşref Fakıbaba
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba Milletvekilliğinden istifa ettiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla istifasını duyuran Fakıbaba, “Çok mutluyum, rahatladım. Artık özgürüm. Dokunulmazlığım yok. Her şeyin çok güzel olacağına inanıyorum” dedi. Halk TV Ankara temsilcisi Özlem Akarsu Çelik’în haberine göre Fakıbaba, İYİ Parti‘ye katılacak ve gelecek hafta çarşamba günü yapılacak grup toplantısında Fakıbaba’ya rozet takılacak.

thumbnail
İlgili Haber
Ak Parti Urfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba: Tehdit ediliyorum

Fakıbaba sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda;

“2023’te üyesi olduğum AK Parti’de değişik makamlarda görev yapma fırsatı buldum bu fırsatı bana veren bütün büyüklerime ve Şanlıurfa halkına yürekten teşekkür ediyorum. Bu yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu onlardan ayrıldığım için üzgünüm ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum. AK Parti üyeliğinden ve AK Parti için bana oy veren hemşerilerime saygısızlık olmasın diye milletvekilliğinden istifa ediyorum İnşallah aldığım bu karar ülkem için hayırlara vesile olur.” İfadelerini kullandı.



AK Parti’den ve milletvekilliğinden istifa eden Ahmet Eşref Fakıbaba kararının ardından Halk TV’ye konuştu.

Fakıbaba, “Çok mutluyum, rahatladım. Artık özgürüm. Dokunulmazlığım yok. Her şeyin çok güzel olacağına inanıyorum” dedi.

thumbnail
İlgili Haber
AK Partili eski bakan Fakıbaba’dan 4 yıl sonra gelen itiraf: “Bana terör olayı olarak anlatılmıştı !”

ERDOĞAN’IN “BİR DAHA BİNEMEZ” DEDİĞİ TRENE BİNMİŞ BAKAN OLMUŞTU

2004’te AK Parti’den belediye başkanı seçilen Ahmet Eşref Fakıbaba, 2009 yerel seçimlerinde aday gösterilmemiş ve Saadet Partisi’nin desteğiyle bağımsız aday olmuştu.

Bazı AK Partililerin söylediği öne sürülen ‘Ceket koysak yüzde 70 oy alır’ sözü o dönem kentte büyük gerginliğe yol açmış ve Erdoğan, “Bu trenden inen bir daha binemez’ demişti.

Fakıbaba taraftarları, Erdoğan’ın 2009 seçimlerinde Topçu Meydanı’nda yaptığı miting sırasında ceketlerini sopaların ucuna takarak tepkilerini göstermiş ve “Cekete oy yok, Fakıbaba nerede biz oradayız’ döviz ve sloganlarıyla tepkilerini dile getirmişti.

2009’da AK Parti’den olaylı kopuşunun ardından 22 Ocak 2013’te AK Parti’ye geri dönen Fakıbaba, küskün ve kırgın olmadığı söylemiş, 7 Haziran 2015 seçimlerinde son sıradan aday gösterilip, AKP’nin Şanlıurfa’da yüzde 64.3 oranında oy almasıyla milletvekili olmaya hak kazanmış ve bir dönem Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı da yapmıştı.

“‘TERÖR OLAYI’ DEDİĞİM İÇİN KENDİMİ AFFEDEMEDİM” DEMİŞTİ

Ahmet Eşref Fakıbaba, daha önce yaptığı açıklamada, 2018 yılında Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde Şenyaşar ailesinden 3 kişinin öldürüldüğü olaya ilişkin olarak yaptığı açıklama nedeniyle kendisini affedemediğini söylemişti.

Fakıbaba yaptığı açıklamada, “Ben ne hakimim, ne savcıyım, ne avukatım. Vicdanımın sesini dinledim. Bana terör olayı olarak anlatılmıştı. Ben de dedim ki ‘PKK yapmış.’ Bakandım, o zaman. Bana göre bu, devlet adamına yakışır konuşma olmadı. Ama bana öyle söylendi, ben de öyle bir ifadede bulundum. Keşke söylenmeseydi, keşke öyle bir ifadede bulunmasaydım. İki gün sonra baktım ki, Allah rahmet eylesin, bu adamların dükkanına gitmişim. Devletin bakanıyım. Adamlar PKK’lı olsa bana bir şey yapmaları lazımdı. Beni güler yüzle uğurlamışlar. Sonradan belli oldu. Bunlar PKK’lı değil, HDP’ye oy veren vatandaşlar. Buna saygı duyarım. HDP’ye oy vermek ayıp değildir. ‘Terör olayı’ dediğim için kendimi affedemedim.” demişti.

BELEDİYE BAŞKANINA, “BİRKAÇ KİŞİ DEĞİL, URFA HALKI KAZANSIN” DEMİŞTİ

AK Partili Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 29 milyon 500 bin TL bedelle üç arsa için açtığı ihaleye çeşitli kesimlerden tepki gelirken, aynı partinin milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, arsanın satılmak yerine konut yapılmasını önerdiği Başkan Beyazgül’e, “Astronomik kârı birkaç kişi kazanacağına, Urfa halkı kazansa daha iyi olmaz mı?” diye sormuştu.

AK Partili eski Eyyübiye Belediye Meclis Üyesi ve Başkan Vekili Bilal Tokatlı’nın sosyal medya hesabından “Parsel parsel satıyorlar. Şanlıurfa halkının malını oldu bittiye getirmeye kimsenin hakkı yoktur. Rantlı ihalelere milletin malını peşkeş et. Sonra da açığı doldurmak için parsel parsel sat” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Bu Yazıya Tepki Ver