AK Parti’den TBMM’ye ‘Cumhuriyet Gazetesi’ çağrısı

cumhuriyet gazetesi

AK Partili Mehmet Muş, Cumhuriyet Gazetesi hakkında çıkan ‘para karşılığında haber’ iddialarına ilişkin, “TBMM’nin bir üyesi ve Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı olarak bu vahim iddialarla ilgili süreçlerin takipçisi olmak ve bunların soruşturulmasını istemek benim en temel görevlerimden biridir” dedi.

Eski Ticaret Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, Cumhuriyet Gazetesi hakkında çıkan ‘para karşılığı haber’ iddialarına ilişkin konuştu. Yargı sürecinin başlatılması gerektiğini söyleyen Muş, TBMM sürecin takipçisi olunması çağrısında bulundu.

Muş yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bir gazetenin ‘e-ticaret düzenlemesi aleyhine haber yapılması için para aldığı’ iddiaları ciddidir ve savcılıklar tarafından soruşturulmalıdır. Belli lobilerden para alınarak TBMM’nin iradesine kastetme amaçlı yapılan bu maksatlı yayınların ve onlara para aktardığı iddia edilen e-ticaret firmasıyla ilgili yargısal süreçlerin başlatılması kamuoyunun beklentisidir.

Ayrıca bu e-ticaret firması tarafından söz konusu gazete haricinde başka gazeteler ve köşe yazarları nezdinde de belli paralar aktarmak suretiyle benzer girişimlerde bulunulup bulunulmadığı da araştırılmalıdır. TBMM’nin bir üyesi ve Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı olarak bu vahim iddialarla ilgili süreçlerin takipçisi olmak ve bunların soruşturulmasını istemek benim en temel görevlerimden biridir.”