AK Partili Belediye Başkanı, Afyon’un kurtuluşunun 100. yılı töreninde “Keşke Yunan galip gelseydi” diyen Kadir Mısıroğlu‘nu andı

Mehmet Zeybek

AK Partili Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, şehrin işgalden kurtuluşunun 100. yılı töreninde yaptığı konuşmada, “Keşke Yunan galip gelseydi” sözleriyle hatırlanan, cumhuriyet ve laiklik düşmanı kendisine “tarihçi” diyen Kadir Mısıroğlu‘nu andı.

İlgili Haber
Fatih Altaylı’dan İsmail Kahraman’a: “Bu topraklar hiç işgal edilmemiş, Kurtuluş Savaşı hiç olmamış gibi yapacaklar”
İlgili Haber
İsmail Kahraman Rize’de tarihi yeniden yazdı: “İstanbul’un kurtuluşu 6 Ekim, kim demiş? İzmir’in kurtuluşu 9 Eylül, kim demiş?”

Cumhuriyet‘in haberine göre, AK Partili Başkan Zeybek, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Afyon’un kurtuluşunda ciddi gayretleri olan, Kadir Mısıroğlu’nun da Sarıklı Mücahitler isimli kitabında bahsettiği Afyonlu hemşerilerimiz kahramanlarımız Şükrü Çelikalay ve Bayatlı Yarbay Arif Bey’i rahmet ve minnetle yad ediyorum. Bu mutlu günde bizleri şereflendiren kara, hava, deniz kuvvetlerimizin temsilcilerine şükranlarımızı arz ediyorum. Birlik ve beraberlik içinde nice güzel günler diliyor sizleri saygıyla selamlıyorum.

Zeybek’in konuşması, belediyenin resmi internet sitesinde sansürlenerek yayımlandı.

‘Keşke Yunan galip gelseydi’

2019 yılında 86 yaşında ölen Kadir Mısıroğlu, cumhuriyete ve laikliğe düşmanlığını “Keşke Yunan galip gelseydi” diyerek dile getirmesiyle hatırlanıyor.