AK Partili Çoban’dan Esenyurt Belediye Başkanı Bozkurt’a sert eleştiriler

togay çoban
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Esenyurt Belediye Meclisinde gerçekleştirilen bütçe görüşmeleri sert tartışmalara sahne olurken, Plan Bütçe Komisyon Başkanı AK Partili Togay Çoban’ın Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’a yönelik sert eleştirileri gergin anların yaşanmasına neden oldu.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt yönetiminde toplanan Belediye meclisinde, AK Partili Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Togay Çoban yaklaşık 60 dakika süren bir konuşma yaptı. Konuşmasında, Esenyurt Belediyesi’nin gerçekleştiremediği projeleri ve bütçe konusunda tespit ettikleri tutarsızlıkları aktaran Çoban, Başkan Bozkurt’a şu sözlerle yüklendi:

“BAŞKAN İSTİYOR Kİ AK PARTİ VE MHP MECLİSTE NOTER VAZİFESİ GÖRSÜN”

“Esenyurt Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi 3 milyar, 370 milyon. Yani Türkiye’nin en büyük bütçesine sahip ilçesi. Zaman zaman belediye başkanı ‘bize ek bütçe vermediniz’ diye bizleri halka şikayet edip kanal kanal gezerken, gazetelere açıklama yaparken bütçeye baktığımızda Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca gibi üç ilçemizin bütçesinden daha büyük bir bütçeye bugün evet diyeceğiz.

Belediye başkanı sürekli ‘bizi çalıştırmıyorlar, engelliyorlar, bizim yatırımlarımıza destek vermiyorlar’ dedikodusu yapıyor. Bakıldığında 2019 bütçesine ‘evet’ demişiz. 2020, 2021 ve 2022 bütçelerine de ‘evet’ demişiz. Yetmemiş yatırım programlarına ‘evet’ demişiz. Performans programına ‘evet’ demişiz. Kesin bütçenize ‘evet’ demişiz. Başkan istiyor ki AK Parti ve MHP mecliste noter vazifesi görsün. Her getirdiği evrakı incelemeden, bakmadan onaylasın.

BAŞKAN “PARALAR YAPACAĞIMIZ HZMETLERE YETMEDİ” DİYOR !



Geçtiğimiz günlerde belediye başkanı bir TV kanalına bir kez daha çıkarak ‘ek bütçeye onay vermediler beni engelliyorlar’ diye açıklama yaptı. Mali hizmetler müdürlüğünün temmuz sonu itibari ile bize vermiş olduğu evrakları inceledik. 763 milyon gelir, 603 milyon gider ortaya çıktı. Dedik ki; ‘başkan 1 milyar 300 milyon bütçenin yarısı duruyor. Bu bütçeyi bitir, yedek ödeneği de kullan, yetmezse belediyenin çalıştığı bankada da 160 milyon para görünüyor. Bu da yetmezse kasım ayında gelin yine destek verelim.’ Oysa başkan yapamadıkları, beceremedikleri ve bu kenti yönetemediği için suçu AK Parti ve MHP’ye atıp sıyrılmak istiyor. Şu demecini özellikle not aldım. Sunucu TV’de soruyor, ‘Peki siz hizmet olarak ne yaptınız?’ Başkan cevap veriyor ‘Enflasyon arttı, doğal olarak kullanmak için planladığımız paralar yapacağımız hizmetlere yetmedi’  Belediyenin 1 milyar 300 milyon bütçesi var. Temmuz sonu itibarıyla 603 milyon para harcamış. Bunun yanı sıra bir tane yatırım yapılmamış. Esenyurt halkını kandırmakla hiçbir sonuç elde edemezsiniz Sayın Bozkurt. Gerçekleri Esenyurt halkından saklamayın. Yandaş medya kuruluşlarına gidip hazırlanmış sorularla, kurgulanmış programlarla kimseyi kandırmazsınız.

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir