Akif Beki: “Ya Kılıçdaroğlu Erdoğan’ı yerse, komutanlar da alkışlasaydı !”

yaşar güler tank palet alkış komutanlar
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karar yazarı Akif Beki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdiği sözleri alkışlayan komutanlar hakkında, “Ya Kılıçdaroğlu; ‘Rusya, Suud, Katar, İsrail ve Emirlikler’den bir gayretle affedersiniz ekonomik yardım dileniyor’ diye Erdoğan’ı yerse, komutanlar da alkışlasaydı… O generalleri yine savunurlar mıydı! Yahut, ‘siyasete çok hevesli ve meraklıysanız üniformalarınızı çıkarın’ diyen hâlâ Erdoğan olsaydı, yine de rahatsız olurlar mıydı?” ifadelerini kullandı.

Beki yazısının ilgili bölümünde şunları yazdı:

Başbakan Erdoğan, Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu’na şöyle fırça çekmişti:

“Danıştay’ın kuruluş yıldönümünde konuyla ilgili değil, tümüyle baştan aşağıya bir siyasi konuşma yapmak suretiyle orada kendine göre bir tatmin. Ya çıkar cübbeni sen de birilerinin yaptığı gibi. Siyaseti çok seviyorsan çık bu siyaset meydanına… Devletin üst ricali, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, herkes orada, yargı orada. Bir kısım da şakşakçılar var malum. Onlar da alkışlıyor…”

AK Partililere soruyorum:

Bir gün Kılıçdaroğlu da bir ikinci baro başkanını böyle kalaylarsa yine ciğerlerinin yağı erir miydi?



“Bugün Amerika’dan İngiltere’ye, oradan Almanya’ya kapı kapı dolaşarak, benzin istasyonlarındaki affedersiniz restoranlarda bir şeyler yemeye gayret edenler, yabancı ekonomi komiserlerinden yardım dileniyor” sözlerini Erdoğan, törende Kılıçdaroğlu’na söyledi. Genelkurmay Başkanı’yla Kara Kuvvetleri Komutanı da alkışladı.

Ya Kılıçdaroğlu; “Rusya, Suud, Katar, İsrail ve Emirlikler’den bir gayretle affedersiniz ekonomik yardım dileniyor” diye Erdoğan’ı yerse, komutanlar da alkışlasaydı… O generalleri yine savunurlar mıydı!

Yahut “siyasete çok hevesli ve meraklıysanız üniformalarınızı çıkarın” diyen hâlâ Erdoğan olsaydı, yine de rahatsız olurlar mıydı!

Yazının tamamı için tıklayın

Bu Yazıya Tepki Ver