Akşener’den Erdoğan’a İçişleri Bakanı çağrısı: Soylu kenara çekilsin

Meral Akşener
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Genel Başkanı, “Durum tahmininizden vahim… İçişleri Bakanı’nın kenara çekilmesinde fayda var… Benim Süleyman Soylu ile ilgili herhangi bir alerjik tutumum söz konusu değil” dedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sedat Peker’in iddialarıyla ilgili partisinin TBMM’deki grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şöyle seslendi: “Sayın Erdoğan, bu işler öyle bir kişinin çıkıp ortaya kefalet koymasıyla olmaz. Bu işler şeffaf ve adil şekilde yönetilen yargı süreçleriyle olur. Seni bir kez daha devlet ciddiyetiyle ve makamının sorumluluğuyla çalışmaya davet ediyorum.

ÇALIŞMAK ZORUNDA

Bu önemli mevkilerde olanların dedikodu usulü iş yapması, başında bulundukları o bakanlıkların, Adalet Bakanlığı’nın hakimi savcısı, İçişleri Bakanlığı’nın kolluk kuvvetleri birbiriyle çalışmak zorundadır. Bu nasıl bir devlet yönetme anlayışıdır? Bunu samimiyetimle söylüyorum. Bakın durum tahmininizden vahim, vahim, vahim. İçişleri Bakanı’nın kenara çekilmesinde fayda vardır.

BABAMIN OĞLU DEĞİL

Delilleri toplayacak kolluk kuvvetlerinin rahatlaması için, adalet mekanizmasının gölgesiz işletilmesi için bu şarttır. Benim Sayın Süleyman Soylu ile ilgili herhangi bir alerjik tutumum söz konusu değildir. Kendisi benim babamın oğlu değildir. Devlet aile ilişkisi biçiminde yönetilmez. Görevini yaptığı zaman alkışlarız, yanlış yaptığı zaman eleştirimizi söyleriz.”



Kayınvalidemi çok seviyorum

Akşener: Valla ben kayınvalidemi çok seviyorum, aynı evde de oturuyoruz senelerdir

Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize ziyaretle ilgili söylediklerini eleştirdi: “Erdoğan geçen haftaki grup konuşmasında Rize’deki provokasyon çalışmasının azmettiricisi olduğunu itiraf etti. Daha başka planları da olacak ki ‘Bu daha iyi günleriniz’ diye ekledi. Köpürsen de, tehditler savursan da milletimizin yanında durmaya devam edeceğim. Sen daha dur, senin deyiminle ‘Bunlar daha iyi günlerin.’ Milletin gerçekleriyle daha çok yüzleşeceksin. Valla ben kayınvalidemi çok seviyorum, aynı evde de oturuyoruz senelerdir.”

Madem %7 büyüdük

TÜİK’in açıkladığı büyüme rakamlarına değinen Akşener, “%7 büyümeye rağmen, esnafımız, çiftçimiz neden hâlâ perişan? Kem küm. Mesela, son bir yılda işsiz sayımız neden 2 buçuk milyon kişi artarak 10 milyona ulaşmış? Cevap yok” dedi.

Ya iş yap ya sandığı getir

Akşener, bir kez daha seçim çağrısı yaptı: “Türkiye Cumhuriyeti göz kararı ile, Sayın Erdoğan’ın paşa gönlüne göre yönetilecek bir ülke değildir. Sayın Erdoğan, iş yapıyor gibi görünmek için şekilden şekle girmekten vazgeç. Ya işini yap ya da sandığı getir. Biz de memleketi hak ettiği gibi yönetelim.”

Bu Yazıya Tepki Ver