Ali Babacan’dan Erdoğan’a Kanal İstanbul ikazı: “Bu ihanetten artık vazgeçin!”

Ali babacan

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunarak, “Hükümet sıkışınca İstanbul’a bakıyor, ‘Biz ihanet ettik’ diyor. Sayın Erdoğan’ın kendi ifadesi, ‘Biz bu şehre, İstanbul’a ihanet ettik’ diyor. Madem bunun farkında, biz de, ‘Artık bu ihaneti bırakın, bu ihanetten vazgeçin, yapmayın artık, yazıktır, günahtır bu şehre’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

Kanal İstanbul projesiyle ilgili de değerlendirmeler yapan Babacan, “Milyarlarca dolar kaynağı bu rant projesine aktaracağınıza bir an önce bu kaynağı siz İstanbul’u depreme hazırlamaya ayırın.” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin İstanbul Küçükçekmece İlçe Kongresi’nde açıklamalarda bulundu.

“Artık bu ihaneti bırakın, bu ihanetten vazgeçin, yapmayın artık, yazıktır, günahtır bu şehre”

Babacan’ın sözleri şu şekilde:

“Milyarlarca dolar kaynağı bu rant projesine aktaracağınıza bir an önce bu kaynağı siz İstanbul’u depreme hazırlamaya ayırın. Binaları güçlendirmeye ayırın. Artık gerçekten yeter. Hükümet sıkışınca İstanbul’a bakıyor, ‘Biz ihanet ettik’ diyor. Sayın Erdoğan’ın kendi ifadesi, ‘Biz bu şehre, İstanbul’a ihanet ettik’ diyor. Madem bunun farkında, biz de, ‘Artık bu ihaneti bırakın, bu ihanetten vazgeçin, yapmayın artık, yazıktır, günahtır bu şehre’ diyoruz.”