Ali Karahasanoğlu: “6 yaşında kimsenin evlendirildiği falan yok, o iş tümü ile bir iftira”

Ali Karahasanoğlu

Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, Hiranur Vakfı’ndaki çocuk istismarı ve 56 yaşındaki eşi tarikata katılan bir kocanın Sözcü yazarı Saygı Öztürk’e gönderdiği mektuba değindiği yazısında, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşında ‘evlendirilip’ istismara maruz bırakılması konusunda “6 yaşında kimsenin evlendirildiği falan yok, o iş tümü ile bir iftira” diye yazdı.

Altılı Masa’nın Anayasa teklifinde  “haysiyet ve şeref” kelimelerini çıkarttığını yazan Karahasanoğlu, iki kavram yerine “şöhret” kelimesi konulduğunu aktardı.

Sözcü yazarı Öztürk’ün dün köşesinde yer verdiği mektuba değinen Karahasanoğlu, “Sorun tarikat değil; dinin kendisi, anlamadınız mı hâlâ?” başlıklı yazısına şöyle devam etti: “Bugün CİMER’e şikayet edilip, ‘Fikir özgürlüğüdür, Kurumumuzca konuyla ilgili tesis edilecek bir işlem bulunmamaktadır’ cevabı verilen konularda, yarın nasıl yasaklamalar geleceği, dernekler-vakıflar hakkında nasıl kapatma kararları verileceği, şimdiden hatırlatılıyor..

6 yaşında kimsenin evlendirildiği falan yok, o iş tümü ile bir iftira ama.. 16-17 yaşında çocuklarınız liseli arkadaşları ile, mahalledeki arkadaşları ile, bugün o otelde, yarın bir bekar evinde geceleri geçirdiğinde hiç kimse karışamayacak ama.. (Bugün de karışamıyor ama..)

Aynı çocuğunuza nikâh kıydırmaya kalktığınızda, ’18’i doldurması lazım. Yoksa şu şu formaliteleri tamamlamanız gerekir’ zorluklarıyla karşılaşmayı da vazgeçtik.. (Ki bugün de o zorluk var.)

Bakın kadınlar, sarhoşların olduğu etkinliklere, kimin kime parmak attığı belli olmayan alkollü etkinliklere, “ben gelmek istemiyorum” deme hakları bile olmayacağını görün de, uyanın..”

Yazının tamamını okumak için tıklayın