Ali Koç’un hakemliği Federasyon’u salladı

alikoc
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fenerbahçe-Ankaragücü U19 Gelişim Ligi maçına Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile isim benzeri olan hakem Ali Koç’un atanması TFF’de kriz yarattı. TFF Başkanı Nihat Özdemir, TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş, Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin de bir arada olduğu bir maçta konuşulması üzerine, aynı gece İstanbul İl Hakem Kurulu Başkanı Emre Kosif, yönetimi ile birlikte bir mail ile görevden alındı.

Spor yazarı Ömer Faruk Önal konuyla ilgili yazısında “Türk futbolunun geldiği nokta bir kere daha gözler önüne serildi! Bir hakem tayini, sırf isim benzerliği yüzünden nasıl krize dönüştü? TFF Başkanı Nihat Özdemir, TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş, Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Nur Çebi, TFF Futbol Gelişim Direktörü Oğuz Çetin, TFF Genç Oyuncu Gelişim Direktörü Cem Pamiroğlu… Daha birçok isim, teknik adamlar, profesyonel yöneticiler maç boyunca “İsmi Ali Koç olan bir hakem, nasıl olur da Fenerbahçe maçına tayin edilir” diye tartışıp durmuş” şeklinde yazdı.

Önal yazısının devamında, “Hakem Ali Koç, son iki yılda defalarca bu kategoride üstelik de Fenerbahçe maçlarında görev almış. Beşiktaş-Galatasaray, Fenerbahçe-Akhisar, Fenerbahçe-Antalyaspor, Beşiktaş-Konyaspor, Galatasaray-Trabzonspor, Fenerbahçe-Galatasaray, Fenerbahçe-Yeni Malatya karşılaşmalarını yönetmiş. Ama TFF yönetimine ya da MHK’nın kulağına o maçlar öncesinde kimse bir şeyler üfürmemiş! Bu operasyonu yapanlar, Türk futbolunu getirdikleri noktayla, eserleriyle övünebilirler” şeklinde yazdı.

Bu Yazıya Tepki Ver