Ali Tarakçı ‘SESLİ DÜŞÜNCELER’ de gündemi değerlendirdi

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir hukukçunun biyolojik annesini ararken karşılaştıkları ‘SESLİ DÜŞÜNCELER’ de dile getirildi.

Doğduğu gün annesinin terk ettiği Dilek Ekmekçi’nin gerçek ailesini bulmak için başlattığı mücadele süreci SESLİ DÜŞÜNCELER’de konuşuldu. Avukat Dr. Dilek Ekmekçi yaşadıklarını, hayatını ve fuhuş çetelerine yönelik hukuk mücadelesinde karşılaştıklarını değerlendirdi.

Annesinin ismini öğrendikten sonra, annesinin mezarını açtıran Ekmekçi, DNA testiyle Pamuk Deniz’in kızı olduğunu kanıtladı. Ama orada da bir başka olası kadın cinayetiyle karşılaştı:

Emekçi o günlere dair şunları söyledi;

“Annem öldürülmüştü. Öldürüldüğünde muhtemelen 60 yaşlarındaydı. Öldürülmüştü çünkü mezardan çıkarılan kemiklerinde muazzam kırıklar saptandı. En ölümcül olanı da uyluk başı kırığıydı. Kars Devlet Hastanesi’ne götürdüklerini söylüyorlar ancak böyle bir tedavi kaydı olmadığı savcılık ile hastaneler, Sağlık Bakanlığı ve SGK arasındaki yazışmalarla kesinleşti, böyle bir kayıt yok, çünkü götürmemişler. Zaten tıbben kemiklerin halinden de belli tıbbi yardım almadan çok ciddi kırıklarla damarlı bölgenin akciğere emboli atması sonucu vefat ettiği, yönünde Cerrahpaşa Adli Tıp’ın mütalaası da var dosyada, ancak yine Adalet Bakanlığı, yine savcılık, yine Adli Tıp Kurumu, bu kadar kırığa bir ortopedist görüşü bile alamadı yıllardır. Şahsen annemi bulmak için sorgulamalara başladığımda öldürüldüğünü, azmettiricisinin Tevfik Ertürk, failinin de dayım olduğunu düşünüyorum, döve döve, eziyet ede ede, hastaneye götürmeden. Çünkü 29 Mart 2009’da ilk defa annemi aradığımı ve babam olabileceğini Tevfik Ertürk’e söylemiştim. O da “anneni bulsan babanı da bulacaksın değil mi, ben ne darbeler gördüm konuşmadım” demişti, annem o yerel seçim günü oy kullanıyor, o tarihten sonra bu eziyetleri yaşayıp, birkaç ay can çekişip vefat ediyor.”

“Bir hukukçu olarak fuhuşla mücadele sürecimde kadın olarak, kimsesiz olarak haksızlığa uğradım diyen Avukat Dr. Dilek Ekmekçi, fuhuş çetesine çomak soktuğum için bu durum kumpas ceza davalarıyla örtbas edildi. Bu uğurda yüzbinlerce lira harcadım ve manevi tazminat davalarıyla karşı karşıya kaldım. Benim fuhuş iddialarımdaki kişilerin çoğu da Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde Melih Gökçek ekibinden olan kişiler” dedi.



Gercektivi’den canlı yayınlanan SESLİ DÜŞÜNCELER programını izlemek ve gündeme dair gelişmelerden haberdar olmak için Gercektivi Youtube kanalına abone olun.

 

Bu Yazıya Tepki Ver