Ali Tarakcı ‘SESLİ DÜŞÜNCELER’de Altındağ olaylarını değerlendirdi

2
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhur ittifakının kalesi Altındağ’daki mülteci isyanı nasıl okunmalı? Ali Tarakcı konuğu Hüseyin Şengül ile Altındağ’da yaşanan olayları masaya yatırdı.

Ali Tarakcı: Türkiye, bugün 110 bin kişiye göçmen statüsünde vatandaşlık vermiştir. Sığınmacı konusundaki tepkiler bugün toplumda yüzde 70’in üzerinde. Bu gerçeği görelim. Altındağ olayları bu tepkilerden sadece biri.

Hüseyin Şengül: Türkiye, 5 milyon mülteciyi kaldırabilecek iktisadi ve sosyal potansiyele sahip bir ülke değildir. Bu anlamda sığınmacılara yönelik politikalar tekrar gözden geçirilmelidir. İstanbul’da 500 binlere dayanmış bu rakam. Böyle bir politika olmaz. İktidar bu işi yönetemiyor. Altındağ olayları özelinde ise şunları söylemek istiyorum: Türkiye’de sığınmacılığa bakış seçmenin iktidara AK Parti’ye bakışıyla ilgilidir. CHP iktidarda olmuş olsaydı mülteciler konusunda ortalığı yıkarlardı AK Partili seçmenler. Erdoğan iktidarda olduğu için seslerini çıkarmıyorlar.

Gercektivi’den canlı yayınlanan SESLİ DÜŞÜNCELER programını izlemek ve gündeme dair gelişmelerden haberdar olmak için Gercektivi Youtube kanalına abone olun.



Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir