Ali Tarakcı’dan İmamoğlu’na iki kritik soru

ali tarakcı basın açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun düzenlediği basın toplantısına katılan gazeteci Ali Tarakcı, son günlerde yaşanan siyasi gelişmelerle ilgili iki kritik soru sordu.

Tarakcı’nın ilk sorusu, “Dünkü grup toplantısında sayın Kılıçdaroğlu, görevden alınmanız ve yerinize kayyum atanmasıyla ilgili olarak çok net bir şekilde, ‘bir diktatörün halkına karşı uyguladığı zulüm olarak görürüz’ dedi. Siz de bugün çok sert konuştunuz. Kılıçdaroğlu’nun grup konuşmasının hemen ardından, 14.58’de, bu basın toplantısını gazetecilere geçtiniz. Bu basın toplantısının yapılması Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarıyla ilintili mi?” sorusu oldu.

Sizin üzerinizden Ankara’da bir erken seçim pazarlığı mı yapılıyor?

Tarakcı sorusunu takip eden ikinci sorusunda, “Dün Devlet Bahçeli grup konuşmasında, 360 oyla Meclis’te bir karar alınarak erken seçime gidilebileceğini, gerekirse de Erdoğan’ın Meclis’i feshederek seçime gidilebileceğini savundu. Sizin üzerinizden Ankara’da bir erken seçim pazarlığı mı yapılıyor?” sorusunu sordu.

“Genel Başkanımızın haberi var”

Tarakcı’nın sorularını yanıtlayan İmamoğlu şunları söyledi:

Bu kadar derinlemesine Ankara yorumu yapacak akışa, bilgiye ve deneyime sahip değilim. Bizim adımlarımız, özellikle ittifakta olduğumuz partilerle de dayanışma ve iletişim içerisinde sürüyor. Zaten bütün il başkanlarımız da burada ama aynı zamanda genel başkan yardımcılarımız da burada. Bizim bu adımlarımız Genel başkanımızla ve diğer genel başkanlar ve il başkanlarıyla irtibatlı ve dengeli ve anlamlı bir biçimde ilişkili yürüyor çünkü her adımımızın birbirimize fayda verici bir boyuta evrilmesini ve sürecin sıfır hatayla başarıya ulaşacağını da bilen insanlarız. O davranış biçimiyle yürüdüğümüz için genel başkanımızın bundan haberi var.”