Aliyev: “Ermenistan açıklamalarımızı görmezden geliyor”

ilham-aliyev
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Güney Kafkasya’da çatışma sonrası durumdan barışçıl kalkınma ve iş birliğine geçmek istediklerini, Ermenistan hükümetinin ise barış anlaşması müzakerelerinin başlatılmasına ilişkin Azerbaycan’dan yapılan açıklamaları görmezden geldiğini belirtti.

Aliyev, temaslarda bulunmak için Azerbaycan’a gelen Romanya Dışişleri Bakanı Bogdan Aurescu, Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, Litvanya Dışişleri Bakanı Gabrielius Landsbergis ve Avrupa Birliği (AB) heyetini kabul etti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Aliyev, AB üyesi bakanların ziyaretinin AB’nin bölgesel meselelere katılımının iyi bir göstergesi olduğunu ifade etti.

“GÜNEY KAFKASYA’DA BARIŞÇIL KALKINMA VE İŞ BİRLİĞINE GEÇMEK İSTİYORUZ”

Aliyev, AB üyesi üç ülkenin Azerbaycan ziyaretinin Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki ihtilaftan sonraki mevcut durumla ilgili olduğunu, bu yıl ve gelecek yıl çatışma sonrası duruma yönelik temel yaklaşımların geliştirileceğini düşündüğünü bildirdi.

Azerbaycan’ın bu konudaki tutumunun çok açık olduğunu vurgulayan Aliyev, “Biz, Güney Kafkasya’da çatışma sonrası durumdan barışçıl kalkınma ve iş birliğine geçmek istiyoruz. Maalesef Ermenistan hükümetinden böyle bir şey duymadık. Ermenistan hükümeti, barış anlaşması müzakerelerinin başlatılmasına ilişkin açıklamalarımızı görmezden geliyor.” ifadelerini kullandı.



Bu Yazıya Tepki Ver