Almanların yüzde 41’ine göre Türkiye ‘düşman’ ülke!

merkel
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupalıların sadece %25’i Türkiye’yi hâlâ gerekli bir ortak olarak görüyor ve sadece %4’ü ortak değerlere ve çıkarlara sahip bir müttefik olarak değerlendiriyor. Almanya’da ankete katılanların %41’i Erdoğan yönetimindeki Türkiye’yi düşman, %11’i de rakip olarak görüyor.

Avrupa Dış İlişkiler Konseyi (ECFR) tarafından 12 ülkede gerçekleştirilen bir anketin sonuçları Türkiye ile ilgili ön yargıları gözler önüne serdi. Türkiye, çoğu Avrupalının gerekli bir ortaktan ziyade düşman olarak gördüğü dünyadaki tek ülke.  Avrupalıların daha az tehlikeli gördüğü Çin, Rusya, Hindistan ve Japonya’nın aksine Türkiye’nin bir NATO üyesi olduğunu düşündüğünüzde bu daha da dikkat çekicidir.

Avrupalıların sadece %25’i Türkiye’yi hâlâ gerekli bir ortak olarak görüyor ve sadece %4’ü ortak değerlere ve çıkarlara sahip bir müttefik olarak görüyor. Almanya’da ankete katılanların %41’i Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetimindeki Türkiye’yi düşman, %11’i ise rakip olarak görüyor. Almanların sadece %19’u da ABD’yi kendi çıkarlarını paylaşan bir müttefik olarak görüyor.

Bild Gazetesi’nin haberine göre pandeminin başlamasından 15 ay sonra Fransa (%62), Almanya (55), İtalya (57) ve Avusturya’da (51) ankete yanıt verenlerin çoğunluğu, Avrupa projesinin başarısız olduğuna inanıyor, ama yine de birliğin iyi bir şey olduğu konusunda ısrar ediyor. Almanların %49’u artık AB’ye hiç güvenmiyor. Her üç seçmenden biri entegrasyonun çok ileri gittiği görüşünde.

 



Bu Yazıya Tepki Ver