Altılı Masa yarın toplanıyor! Ana gündem ‘Cumhurbaşkanı adayı’

altılı masa anayasa
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altılı Masa yarın İYİ Parti ev sahipliğinde 11’inci kez bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı adayının ele alınacağı toplantıda liderler aday seçiminde dikkate alınması gereken kriterleri değerlendirecek.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi’nin yer aldığı Altılı Masa, yarın İYİ Parti ev sahipliğinde 11’inci kez toplanacak. Masada, cumhurbaşkanı adayıyla ilgili fikir alışverişi yapılacak. Liderler zirvesinde, adayın yanı sıra ‘Ortak Politikalar Metni’ hazırlıklarıda ele alınacak.

Altılı Masa’nın ikinci tur beşinci buluşmasında en önemli gündem konusu, cumhurbaşkanı adayı seçimindeki kriterler ve adayların isimleri olacak. Ortak aday konusunda anlaşan Altılı Masa’da liderler, öne çıkan aday adaylarını dile getirecek. Kamuoyu yoklamalarının yanı sıra adayın, ‘masadaki liderlerle eş güdüm halinde çalışan, ülkenin sorunlarına hakim ve masanın çalışmaları ile yakından ilgili’ olmasına dikkat edilecek. Muhalefet kulislerinde bu kriterlere en yakın kişinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğu belirtilirken adayda tüm liderlerin hemfikir olması gerektiği önem taşıyor. Tam mutabakat sağlanmadığı takdirde hiçbir aday adayının, cumhurbaşkanı adayı olarak belirlenmeyeceği de belirtiliyor. Ortak liste konusunda da görüşmelerini sürdüren masanın bu konudaki ana görüşmelere gelecek ay başlayacağı aktarıldı.

PROGRAM GÜNDEMDE

Birgün’ün haberine göre; Altılı Masa’nın 30 Ocak’taki gündem maddesi ise Ortak Politikalar Metni olacak. Ankara’da ATO Congresium’da gerçekleştirilecek açıklamada, Altılı Masa’nın uzun süredir üzerinde çalıştığı ve Hükümet Programı niteliğinde olan Ortak Politikalar Metni kamuoyuna duyurulacak. Yargı bağımsızlığının sağlanması, TBMM’nin yasama işlevinin yeniden artırılması, kadın haklarına yönelik ulusal ve uluslararası sözleşmelerin yeniden yürürlüğe girmesi gibi hedefler, bu metinle birlikte kamuoyuna duyurulacak. Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması, kamu, özel iş birliği projelerinin yeniden ele alınması gibi hedeflerin de metinde yer alması bekleniyor.

Bu Yazıya Tepki Ver