Altılı masadan yine “Ortak adayımız Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olacak” mesajı çıktı

Kemal Kılıçdaroğlu Meral Akşener Gültekin Uysal Temel Karamollaoğlu Ali Babacan Ahmet Davutoğlu altılı masa
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altılı masanın 2. tur görüşmelerinin ilk toplantısı bugün CHP’nin ev sahipliğinde yapıldı. Toplantının ardından altı siyasi partinin genel başkanları tarafından yayımlanan ortak açıklamayı sosyal medya hesabından paylaşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ortak adayımız Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olacak” derken kulislerden gelen haberlerde, adayın 2023 Ocak ayında açıklanacağına dikkat çekildi.

thumbnail
İlgili Haber
Kılıçdaroğlu açıklamıştı… 5 parti liderinden de mesajlar geldi

Toplantının ardından altı siyasi partinin genel başkanları tarafından yayımlanan ortak açıklamayı sosyal medya hesabından paylaşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Yarının Türkiye’sini inşa etmek için kamuoyu ile paylaştığımız temel ilkeler ve hedefler doğrultusunda bir araya gelerek değerlendirmelerde bulunduğumuz, ev sahipliğimizde gerçekleşen toplantıya katılan tüm genel başkanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu paylaşımında “Bizler, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni’ni hazırlayan altı siyasi parti olarak kararlıyız; ortak adayımız Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olacak, ülkemizde toplumsal huzur ve barış sağlanacak, adalet tesis edilecek, Cumhuriyetimiz demokrasi ile taçlanacak!” ifadelerini kullandı.

ADAY OCAK AYINDA AÇIKLANACAK

Altılı masanın cumhurbaşkanı adayının ne zaman açıklanacağına ilişkin bir iddia ortaya atıldı.

Gerçek Gündem‘in haberine göre “Bir Kulis Bir İddia” ekibi, altı siyasi partinin yaptığı ortak açıklamanın ardından CHP’li, İYİ Partili, DEVA Partili ve Gelecek Partili yöneticilere adayın ne zaman açıklanacağını sordu.



Haberde “Genel yanıt ‘seçim kararı alındığında’ olmakla birlikte, daha net bir tarih de edindik. ‘2023 Ocak ayının hemen başında aday açıklanır’ denildi” ifadelerine yer verildi.

 

Bu Yazıya Tepki Ver