Altın Portakal’da En İyi Film Ödülü ‘Okul Tıraşı’nın oldu

Altın Portakal Film Festivali

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin 58’incisi bu akşam sona erdi. Festivalin ‘En İyi Yönetmen’ ödülü Tayfun Pirselimoğlu’na, ‘En İyi Film’ ödülü ise Okul Tıraşı oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali, Antalya Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen Kapanış ve Ödül Töreni ile tamamlandı.
Şevval Sam ve Yekta Kopan’ın sunuculuğunu yaptığı gecede tören Ulusal Kısa Film ödüllerinin verilmesiyle başladı. En İyi Kısa Film ödülü, Elif Refiğ’in yönetmenliğini yaptığı Siz Biraz Uzak Kaldınız filminin oldu.

Övgüye Değer Kısa Film Ödülü’ne ‘Rewşen’, Jüri Özel Ödülü’ne ise ‘İkinci Gece’ layık görüldü.

EN İYİ BELGESEL: HER ŞEY DAHİL

Festivalin dikkat çeken bölümlerinden Belgesel Yarışması’nda Volkan Üce imzalı ‘Her Şey Dahil’, en iyi belgesel seçildi. ‘Övgüye Değer yapım’ ödülü ‘Acı ve Tatlı’, ‘Jüri Özel Ödülü’ ise ‘Bekleyiş’e verildi.

Altın Portakal’ın uluslararası sinema dünyasının nabzını tuttuğu Uluslararası Uzun Metraj Film Ödülleri’nde de ‘En İyi Yönetmen’ ödülü Auora ile Paz Fábrega’nın olurken ‘En İyi Film’ ödülü ise Clara Roquet imzalı Libertad’a verildi. ‘En İyi Erkek Oyuncu’ Petri Poikolainen, ‘En İyi Kadın Oyuncu’ Claudia Grob oldu.

‘EN İYİ YÖNETMEN’ ÖDÜLÜ PİRSELİMOĞLU’NUN

Gecenin heyecanla beklenen ulusal film yarışmasında ödüller sahiplerini bulmaya başladı. En İyi Yönetmen Ödülü, ‘Kerr’ filmiyle Tayfun Pirselimoğlu’na verildi.

EN İYİ FİLM: OKUL TIRAŞI

Ulusal Film Yarışması’nda, Ferit Karahan imzalı ‘Okul Tıraşı’, Ulusal Film Yarışması’nda ‘En İyi Film’ seçildi.

‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü, Zuhal filmindeki rolüyle Nihal Yalçın, ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünü ise Kafes filmindeki performansı ile Tarhan Karagöz aldı.