Amedspor’a saldırıya İYİ Parti’den gelen tepki, Ümit Özdağ’ı kızdırdı

bursa amed
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Partili Mehmet Salim Ensarioğlu’nun Bursaspor – Amedspor maçına ilişkin açıklaması Ümit Özdağ’ı kızdırdı. İYİ Parti’deki milliyetçileri eleştiren Özdağ “İktidarı bu kadar istiyorsanız doğrudan AKP’ye katılsaydınız” dedi.

Bursaspor – Amedspor maçındaki olaylar siyasetin gündeminde. Olaylara bir tepki de İYİ Parti’den tepki geldi. İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi ve eski Diyarbakır Milletvekili Mehmet Salim Ensarioğlu saldırıların kabul edilemez olduğu yönünde bir açıklama yaptı.

Açıklamayı ‘#Amedsporyalnızdeğildir’ etiketiyle sosyal medya hesabından paylaşan Ensarioğlu, şu ifadeleri kullandı:

‘KİMSE MİSİLLEME DEMESİN’

“Dün ve bugün Bursa’da (Ülkemizin incisi, yeşil Bursa Kentimizin vatandaşlarını tenzih ederim) Amedspor’a yapılanlara karşılık, Diyarbakır da oynanan müsabakaya misilleme olarak yapıldığını kimse bize anlatmasın. Diyarbakır’da açılan ve Türkiye Cumhuriyeti’nde en üst düzeyde kabul gören Irak Bölgesel Kürt Yönetimin yasal bayrağı ve haklarında soruşturma açılan sadece üç beş kişinin yaptığı bir eyleme karşılık yapılanlar kabul edilemez.

‘AMEDSPOR’A KÜRT OLDUĞU İÇİN SALDIRAN ZİHNİYET…’

Halkı birbirine düşürmeye çalışan daha bir ay önceki depremde hasar gören bir kentin futbol takımına bile saldıran,provokatif pankartlar açan ve tüm bunlara geceden beri göz yuman her kimse hem ülkemize hemde birliğimize ihanet etmiştir. Sporu siyasete alet etmeyin diyen zihniyetle Amedspor’a Kürt olduğu için saldıran zihniyet aynı! “Hükümet İstifa” tezahüratına dayanamayıp seyirci yasağı koyanlar Bursa’daki olaylara göz yummuştur. Yaşanan provakasyonun ve olası sonuçların baş sorumlusu @TFF_Org, @BursaValiligi ve iktidardır! #Amedsporyalnızdeğildir.”

ÖZDAĞ’DAN TEPKİ

Ensarioğlu’nun bu açıklaması Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ı kızdırdı. İYİ Parti içindeki milliyetçileri eleştiren Özdağ, şöyle yazdı: “İYİ Partili Ensarioğlu, Diyarbakır’da Bursa seyircisine yapılan saldırılara, sahada jilet atmalara sustu şimdi Amedspor’a Kürt olduğu için saldırıyorlar diye bildiri yayınlamış. İYI Parti’deki milliyetçiler sus pus. İktidarı bu kadar istiyorsanız doğrudan AKP’ye katılsaydınız.”



Bu Yazıya Tepki Ver