Amerika yanıyor Asya sular altında

kapak_121413
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sıcak havanın vurduğu Kanada’da 947 farklı noktada orman yangını çıktı. ABD’de orman yangınlarında yaklaşık 42 bin kilometrekare alan yanarken, alev hortumları görüldü. 10 kişinin hayatının kaybettiği Japonya ile Çin’de ise su baskınları nedeniyle insanlar tahliye ediliyor

İklim değişiklikleri dünyanın farklı bölgelerinde etkisini farklı şekilde gösterirken, insanlar doğanın gücüne karşı koyamıyor. Kuzey Amerika’da etkili olan ‘ısı kubbesi’ Kanada ve ABD’yi yakıp kavurdu. Kanada’da sıcak havanın etkisini göstermeye başladığı ilk dönemden bu yana 947 farklı noktada yangın çıktı. Las Vegas’ta da 47,2 derece ile tüm zamanların sıcaklık rekoru kırılırken, ABD’de orman yangınlarından 42 bin kilometrekarelik bir alan etkilendi, bazı bölgelerde yangın hortumları çıktı. Havanın aşırı kuruması nedeniyle uçaklardan bırakılan sular yere ulaşmadan buharlaşıyor.

JAPONYA’DA 10 KİŞİ ÖLDÜ

Asya kıtasında ise Amerika’nın aksine yağmur etkili oluyor. Sel baskınlarının etkili olduğu Japonya’da Unnan şehrinde 36 bin 861 kişiye acil durum uyarısı yapıldı, Iinan’daki 4 bin 688 kişi için tahliye emri yayınladı. Japonya’da sel ve heyelan felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 10’a yükseldiği bildirildi. Çin’de de yine aşırı yağışlar sele ve su baskınlarına yol açtı, Sichuan eyaletinde yükselen su seviyesi 120 bin kişiyi etkiledi, 4 bin 600 kişi tahliye edildi. Eyaletin 27 milyon doların üzerinde doğrudan ekonomik zarara uğradığı aktarıldı.

Bu Yazıya Tepki Ver