Amerikan askerleri şapşallık sınırını aştı

savunmamanset3
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

173. Hava İndirme Tugayına bağlı askerler, Bulgaristan’daki tatbikatta senaryo dışına çıkıp, zeytinyağı fabrikasını bastı. Sam Amca’nın torunları, işçileri düşman sanıp, silah çekti. Bulgarlar da tabii ki çıldırdı

Bulgaristan’daki ABD Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamaya göre, 173. Hava İndirme Tugayına bağlı askerler, hava üssünü nasıl ele geçireceklerini ve güvenliklerini sağlayacakları konusunda tatbikat yapıyorlardı. Askerler, hava üssünde birden fazla sığınağa ve yapıya girmeyi ve temizlemeyi simüle ediyordu. Askerler, havaalanının yanında eğitim alanının bir parçası olduğuna inandıkları binaya girdi.

DİSİPLİN EYLEMİ YOK

Komedi de böyle başladı. Askerlerin askeri alan sanıp girdikleri bina sivillerin zeytinyağı ürettiği bir fabrikaydı. Güvenlik kamerası görüntülerinde fabrika çalışanlarından biri yerde otururken silahları çekilmiş ABD askerleri görülüyor. ABD Ordusu Avrupa Sözcüsü Albay Joe Scrocca, askerlerin hiçbirinin hata nedeniyle disiplin altına alınmadığını ve olayın soruşturulmakta olduğunu söyledi.

Rumen Radev: Adam gibi tatbikat yapın

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, ABD askerlerinin fabrikayı nasıl bastığının tam olarak soruşturulmasını talep etti. Bulgar haber sitesi Novinite’ye göre Radev, “Bulgar vatandaşlarının hayatlarının, ister Bulgar ister yabancı bir orduya mensup askeri oluşumlar tarafından rahatsız edilmesi ve tehlikeye atılması kabul edilemez. Müttefiklerimizle Bulgaristan topraklarındaki tatbikatlar, gerilim yaratmamalı, toplu savunmada güvenlik ve güven inşasına katkıda bulunmalıdır” dedi.



 

Bu Yazıya Tepki Ver