Amsterdam’da Şenol Güneş’e istifa çağrısı

Şenol Güneş
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hollanda’nın Türkiye’yi 6-1 yendiği maç sırasında tribündeki taraftarlar “Şenol Güneş istifa” tezahüratları yaptı.

Hollanda’nın ilk dakikada gelen golü ve farka gitmesi üzerine Türk taraftarlar, milli takım teknik direktörü Şenol Güneş’e tepki gösterdi.

Taraftarlar uzun süre, “Şenol Güneş istifa” tezahüratlarında bulundu.

Türk taraftarlar, kaptan Burak Yılmaz’a da ikinci yarıda oyundan çıkarken, ıslıklayarak tepki gösterdi.

BURAK YILMAZ: “DAHA GOL OLMADAN ‘ŞENOL GÜNEŞ İSTİFA’ DİYE BAĞIRIYORLAR”

A Milli Takım kaptanı Burak Yılmaz, Dünya Kupası Elemelerindeki 6-1’lik Hollanda mücadelesi sonrası sert açıklamalar yaptı.



Yılmaz, 6-1’lik Hollanda mağlubiyetinin ardından çarpıcı ifadeler kullandı. Kendileri için utanç verici bir gece olduğunu vurgulayan Burak, “Tek bir kişiye hesabı kesemeyiz. İyi günde aileysek bugün de aile olmamız lazım” dedi. “Ben kimsenin adamı değilim” diyen 36 yaşındaki forvet, ”Destek olan gibi görünen insanların temizlenmesi gerekiyor. Kimse bize ahkam kesemez” ifadelerini kullandı.

Burak Yılmaz’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Çok üzgünüz. Bizim için utanç verici bir gece. Ne diyeceğimizi de bilmiyoruz. Çok farklı hedeflerle gelmiştik. Arkadaşlarımız, teknik heyet, yönetim çok üzgün. Nasıl telafi edeceğimizi bilmiyoruz. Hollanda çok iyi oynadı. Karşılarında güçlü duramadık. Tamamen Norveç maçına konsantre olmalıyız. Herkesten özür dileriz. Arkadaşlarımız çok genç çok değerli, onları böyle bir akşam daha fazla yerin dibine vurmadan örnek teşkil edip yolumuza devam etmeliyiz. Mutlaka bunun bir bedeli olacaktır. Kaptan olarak ülkem için her şeyi üstlenirim. Benim de çok büyük hatam var. Belki iyi bir kaptanlık ve ağabeylik yapamadım. Tabii ki bir kişiye bunun hesabını kesemeyiz. Hocamız olsun, yönetim olsun, nasıl iyi günde aile olabiliyorsak kötü günde de bunu üstlenmeliyiz. Ama önce içimizdekileri temizlememiz lazım.”

“HELE KENDİ İÇİMİZDEKİ İNSANLAR TWEET ATIYORSA BU DAHA BÜYÜK TERBIYESİZLİK”

“Daha o top fileye girmeden ‘Şenol Güneş istifa’ diye bağırıyorlarsa bu terbiyesizliktir. Hele kendi içimizdeki insanlar tweet atıyorsa bu daha büyük terbiyesizlik. Kimse selam vermezken dertlerini dinliyorduk iş bulunca çatır çatır arkamızdan vururlar.”

“Hala birincilik ikincilik şansımız var. her şeyi ödemeye hazırım. Tek bir kişiye bunu yıkamayız. Hep beraber yaptık, hep beraber ceremesini çekmeye hazırız.”

ÇAĞLAR SÖYÜNCÜ: “ÖZÜR DİLİYORUM”

Milli futbolcu Çağlar Söyüncü, A Milli Takım’ın 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’ndaki 6. maçında deplasmanda Hollanda’ya 6-1 yenildiği maçta kırmızı kart gördüğü için özür diledi.

Hollanda mücadelesinin 44. dakikasında 2. sarı kartını görerek oyundan atılan milli savunma oyuncusu, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Kariyerim boyunca bir daha yaşamak istemediğim bir gece. Gördüğüm kırmızı karttan dolayı çok üzgünüm. Tüm takım arkadaşlarımdan ve halkımızdan özür diliyorum” ifadelerini kullandı.

OZAN TUFAN: KÖTÜ BİR AVRUPA ŞAMPİYONASI’NIN HÂLÂ ETKİSİ ALTINDAYIZ”

Milli futbolcu Ozan Tufan, A Milli Takım’ın 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’ndaki 6. maçında deplasmanda Hollanda’ya 6-1 yenildiği maç için özür diledi.

“Söylenecek çok da bir şey yok.” diyen Ozan Tufan, “Kötü ve ağır bir mağlubiyet. Biz de böyle bir şey beklemiyorduk. Ben de yeni katıldım ama bu takımın kaptanlarından birisiyim. Sonradan girsem de benim de sorumluluğum var” dedi.

Ozan, “İsim vermeden ilerlemek istiyorum. Bu takım çok şeyler başardı. Beklenmedik yerlerde beklenmedik galibiyetler aldık. Ama bugün özelinde konuşursak beklemiyorduk. Çok üzücü bir şey oldu. Hemen bunu unutmamız lazım. Bu maçı unutup kilit maç Norveç karşılaşmasına odaklanmamız lazımdı. Çok genç bir kadroyuz. Kötü Avrupa Şampiyonası’nın etkisi altındayız. Umuyorum daha iyi yerlere geliriz.” şeklinde konuştu.

Takım olarak kötü bir skor aldıklarını söyleyen başarılı futbolcu, “Herkesten özür diliyoruz ama tek kişi üzerinden gitmemek gerekiyor. Sahada oynayan kişiler bizleriz. Bütün sorumluluk takıma ve herkese aittir. Bunu kendi aramızda konuşup analizini yapıp önümüzdeki maçlara konsantre olmaya çalışacağız.” dedi.

thumbnail
İlgili Haber
Hollanda’da büyük hezimet !

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir