Anadolu Efes, EuroLeague’de üst üste ikinci kez finalde

anadolu-afes
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mavi-beyazlılar, CSKA önünde 16 sayı önde girdi. Rus takımı yetişmeye çalıştı ama Efes izin vermedi. Finaldeki rakip İspanyol devi Barcelona

ANADOLU Efes, tarihi bir başarıya imza attı ve EuroLeague’de üst üste ikinci kez finale yükseldi.

Almanya’nın Köln şehrinde bulunan Lanxess Areda’da oynanan Final Four’un yarı finalinde CSKA Moskova ile karşılaşan mavi-beyazlılar, rakibini 89-76 mağlup ederek 2019’daki son finalde kaybettiği rakibinden rövanşı aldı.

Üçüncü çeyrekte bir ara 21 sayı öne geçen, son periyoda ise 16 sayı üstün giren temsilcimiz, maçın son bölümde kriz yaşasa da adını finale yazdırmayı başardı. Anadolu Efes, tarihindeki ilk EuroLeague şampiyonluğu için İspanyol devi Barcelona ile karşı karşıya gelecek. Katalan takımı yarı finalde Olimpia Milano’yu 84-82 yendi.

EUROLEAGUE’DE normal sezonun ‘En Değerli Oyuncusu’ (MVP) seçilen Vasilije Micic, CSKA maçının kader adamı oldu. Bitime yaklaşık 3 dakika kala 5 faul alarak kenara gelen Sırp oyuncu, 25 sayı, 6 asist ve 3 ribaunt ile geceye damgasını vurdu.

Ergin Ataman: Final maçında daha iyi olmalıyız



Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, son çeyrekte büyük hatalar yapmalarına rağmen finale çıktıklarını söyledi. Tecrübeli koç, “3. çeyrekte kusursuz oynadık ama son periyotta yine durduk. Özellikle savunmada çok ciddi hatalar yaptık. Daha kolay kazanmayı hak etmiştik ama artık finaldeyiz. Finalde daha iyi olmalıyız” diye konuştu.

Bu Yazıya Tepki Ver