Angela Merkel Atina’ya gidiyor. Gündem Türkiye mi?

merkel
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yakın zamanda göreve veda edecek olan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yunanistan’ın başkenti Atina’ya 28-29 Ekim tarihlerinde resmi bir ziyaret gerçekleştirerek, Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ve Başbakan Kiryakos Miçotakis ile bir araya gelecek.

Sputnik’te yer alan habere göre, Almanya Federal Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, yaptığı açıklamada Merkel’in görüşmeleri dört gözle beklediğini söyledi. Alman hükümetinin, Yunan-Türk ilişkilerindeki sorunlara çözümün ancak ‘müzakere, diyalog ve karşılıklı saygı ruhuyla’ bulunabileceğini düşündüğünü yineleyen Seibert, Atina ile Ankara , arasındaki komşuluk ilişkilerinin önemli olduğuna ve meselenin sadece bu iki ülkenin değil, tüm Avrupa’nın çıkarına olduğuna inandıklarını belirtti.

Sözcü, “Bu yüzden Yunanistan ile Türkiye’nin müzakerelere yeniden başlamasını, aralarındaki çetin meselelere çözüm bulmak üzere karşılıklı istikşafi görüşmeler yürütmelerini memnuniyetle karşılıyor ve destekliyoruz. Zira çözümlerin ancak müzakere, diyalog ve karşılıklı saygı ruhuyla bulunabileceği açıktır” ifadelerini kullandı.

Seibert, ayrıca Merkel’in Türkiye ziyaretinde de bunu açıkça ortaya koyduğunu da sözlerine ekledi.

Bu Yazıya Tepki Ver