Ankara’nın dinozor çilesi bitmiyor

dinozor
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çürüyen Ankapark’ın belediye’ye devri bu kez de 50 bin liralık teminatla durduruldu… Ankara Büyükşehir Belediyesi, yapımı 750 milyon dolara mâl olan Ankapark’ı devralmak için hukuki mücadelesini sürdürüyor. Çürümeye terk edilen, sürekli hırsızlık vakalarının yaşandığı ve her geçen gün milyonlarca liralık kamu zararı artan Ankapark hakkında ABB’nin sözleşme feshi ve tahliye işlemi 50 bin lira teminatla mahkemece durduruldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Ankapark’ı işletmeciden geri alıp faaliyete geçirmek için verdiği hukuk mücadelesi sürüyor. 750 milyon dolar harcanarak yapılan ve geçtiğimiz yıl mahkeme bilirkişi heyetinin elektrikli oyuncaklar hariç 111 milyon 210 bin TL’lik zarar tespit ettiği parkın sözleşme feshi ve tahliye işlemi, mahkemenin verdiği 50 bin lira teminatla tedbir kararı sonucu durduruldu. Karara Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı itiraz da reddedildi.

Tepki toplayan bu karar sonucunda, her geçen gün kamu zararı milyonlarca lira artan, sürekli hırsızlık vakalarının yaşandığı ve çürümeye terk edilen parkın Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devri gerçekleşemedi.

Bu Yazıya Tepki Ver