Anket: Sinan Oğan’ın oyları hangi adaya gidecek?

anket
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SONAR Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı, cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda yaklaşık 5.2 oranında oy alan ve ikinci turda Recep Tayyip Erdoğan’a desteğini açıklayan Sinan Oğan’ın oylarının kaçta kaçının hangi adaya gideceği tahminini açıkladı. 

Kamuoyu araştırmacısı Hakan Bayrakçı, CNN TÜRK’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programında Sinan Oğan’a oy veren seçmenin ikinci tur davranışına ilişkin tahminlerde bulundu. Bayrakçı, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Sinan Bey olsun, Ümit Bey olsun kim hangi tarafa destek verirse versin bu 5,17’nin gideceği adresler 0,1-0,2 oynar çok değişmez. Bu açıklamalar kendi siyasi geleceklerini şekillendirmek için önemlidir. Ümit Bey tarafsız kalırsa partisinin ve kendisinin geleceği olur. Nereye gideceğini de söyleyeyim. Bu 5,2’nin 4’te biri Tayyip Erdoğan’a gider. Bu 5,2’nin 1.25 gibisi cumhurbaşkanına gider. Yaklaşık 3’te biri, 1.8’i Kemal Beye gider. 1.5-2’ye yakını da sandığa gitmez. Hiçbir açıklama bu dağılımı fazla değiştirmez. Açıklamalar sadece kendi siyasi geleceklerindeki pozisyon için önemlidir.

Kemal Bey’in aldığı 45’in kısa bir analizini yapayım. Bunun 10 puanı HDP, bunun 25 puanı CHP, İYİ Parti’nin 10’u var ki başkası olsa daha iyi olurdu diyerek oy verdi. Bunun 10 puanı son derece rahatsız ve tedirgin oy verdi. 10 puan yine merkez sağ seçmendir. Bu seçmen yine oyunu verecektir ama bu ikinci tura kaldıktan sonra seçim kendini belli etmiş gibi oldukça daha keyifsiz oy verebilir sandığa bile gitmeyebilir. Meral Hanım diyecek ki ben demiştim, varın hesabınızı görün diyecek. Kemal Bey’in de çıkışı şu beyler ben ikinci turda 46 aldım diyecek. İkisinin de söyleyecek sözleri var. Meral Hanım demiştim diyecek.”

Katılım tahmini olarak Bayrakçı, “O gece katılımın düşeceğini sanmıyorum. Muhalefet tekrar ümitlenirse muhalefetin katılımı artar iktidar da rehavete kapılmayın derse artar” açıklamasında bulundu.



Bu Yazıya Tepki Ver