Anketlerden 2 çarpıcı sonuç

anket
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MAK Araştırma’nın sahibi Mehmet Ali Kulat’a göre, CHP karşıtlığı psikolojisi nedeniyle CHP ile korkutularak AK Parti’ye oy verdirme artık riskte… Deva ve Gelecek Partileri seçim kaybettirir.

MAK Araştırma’nın sahibi Mehmet Ali Kulat, seçmenlerin tutumu ile ilgili twitterda iki çarpıcı tespitte bulundu. Kulat’a göre, AK Partili seçmenin CHP karşıtlığı psikolojisi nedeniyle CHP ile korkutularak yeniden AK Parti’ye oy vermesi sağlanabiliyordu. Ancak önce SAADET sonra İYİ Parti bu davranış biçimini değiştirip seçmende CHP için meşruiyet oluşturdu.

YOK SAYAMAZSINIZ

Kulat ayrıca, “AK Parti’den koparak kurulan DEVA ve Gelecek Partileri konusunda onları yok sayma-görmezden gelme politikaları hitap ettikleri taban nedeniyle etkili olmuyor. Bu iki partinin seçim kazanma gücü olmasa bile seçim kaybettirme gücü tartışmasızdır” mesajını paylaştı.

Kararsızlar %10-12 bandında

SON 1 yıl boyunca yaptıkları araştırmalarda sandığa gidip oy kullanacağını söyleyen seçmen arasında kararsızların oranının %10-12 aralığında olduğunu belirten Mehmet Ali Kulat, “Kararsız olduğunu söyleyen seçmen de iktidardan çok muhalefete daha yakın seçmendir” tespitinde bulundu.



Önce ittifak sonra aday

MEHMET Ali Kulat, “Cumhur İttifakı’nda cumhurbaşkanı adayı belli. Millet İttifakı’nın adayı kim?” sorusundan önce “Bu isim erken mi açıklanmalı, geç mi açıklanmalı?” diye sorulması gerektiğini belirtti. Kulat, “ugünkü güçlü PR imkanları dikkate alındığında önce ittifak resmi kayıt altına alınır ve açıklama son anda olur. İstanbul seçiminde olduğu gibi” dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver