Anneler Gününüz kutlu olsun!

motherday
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hayatı var eden anneleri onurlandıran özel bir gün olan Anneler Günü’nü, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Koronavirüs salgını gölgesinde kutluyoruz.

Anneler günü dünyada değişik ülkelerde, yılın değişik günlerinde kutlanır. En yaygın şekliyle Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanır. Anneler günü geleneği, Antik Yunanların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa’nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı. ABD’de Anna Jarvis’in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongre’nin onayıyla Amerika Birleşik Devletleri çapında genişledi.

Çiçekçiler açık mı?

17 günlük kapanma nedeniyle, annelere çiçek göndermek isteyenlerin merak ettiği soru ise çiçekçiler açık mı?

İçişleri Bakanlığının internet sitesindeki yanıtlara göre; “Çiçek satışı yapan iş yerleri, Anneler Günü nedeniyle 8-9 Mayıs 2021 Cumartesi ve Pazar günleri 10.00-17.00 saatleri arasında açık olabilecek ve vatandaşlarımız ikametlerine en yakın çiçekçiye giderek alışveriş yapabileceklerdir. Çiçek satışı yapan iş yerleri bu tarihlerde, 10.00-24.00 saatleri arasında evlere servis şeklinde de hizmet verebilecekler.”



Bu Yazıya Tepki Ver